Ekimden Sonra Uyku Pozisyonu Ne Kadar Önemli?

Bilal Şahin

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Geçen gün saç ekimi operasyonumu yaptırdım ve doktorum ilk haftalarda uyku pozisyonunun çok önemli olduğunu söyledi. Açıkçası daha önce bunun bu kadar kritik olduğunu bilmiyordum. Ancak araştırınca ekim sonrası uyku şeklinin hem köklerin tutunma sürecini hem de ödemin azalmasını etkilediğini öğrendim.

Operasyon sonrası ilk günlerde ekim yapılan bölgeye temas eden her hareket, kökleri yerinden oynatabilir. Bu yüzden genellikle sırt üstü ve baş hafif yukarıda olacak şekilde yatmak öneriliyor. Bazı klinikler 2-3 yastıkla destek verilmesini, hatta ödemin hızlı dağılması için 45 derece açıyla uyunmasını tavsiye ediyor. Yan yatmak ya da yüzüstü pozisyon ise ilk 7-10 gün boyunca kesinlikle önerilmiyor.

Ben sırt üstü yatmaya pek alışkın değilim, bu yüzden biraz zorlanıyorum. Ama sonuçların iyi olması için alışmaya çalışıyorum. Sizin bu süreçte deneyiminiz nasıldı?

Ben ilk 10 gün boyunca sırt üstü ve başım yastıklarla desteklenmiş şekilde uyudum. Başımı yukarıda tutmak ödemin hızlı dağılmasına çok yardımcı oldu. İlk birkaç gece zor olsa da alıştım. Yan yatmadığım için ekim bölgesinde hiç temas olmadı ve kökler sorunsuz tutundu.

Oyla 0
Ben ilk hafta boyunca seyahat yastığı kullandım, bu sayede gece farkında olmadan yan dönmem mümkün olmadı. Sırt üstü uyumaya alışık değildim ama sonuçlara bakınca iyi ki bu kadar dikkat etmişim diyorum. Çünkü doktorum pozisyona dikkat etmeyen bazı hastalarda köklerin yer değiştirebildiğini söyledi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt