Erkekler De Yüz Maskesi Kullanıyor Mu, İşe Yarıyor Mu Gerçekten?

Kadir Alkan

Kayıtlı Üye
Geçen gün markette gezerken raflarda yüz maskeleri gözüme takıldı. Normalde hiç dikkat etmem ama biri “erkek cildi için” yazıyordu. Elime aldım, inceledim, sonra yerine bıraktım. İçimden “ben mi süreceğim şimdi maske?” dedim. Ama sonra düşündüm… belki de yanlış bakıyoruz bu işe.

Bir süredir burnumun üstünde siyah noktalar arttı, cilt de matlaştı. Ne kadar yıkasam da geçmiyor. Belki şu maskeler gerçekten işe yarıyordur. Hani öyle pembe, ışıltılı şeylerden bahsetmiyorum; sade, etkili bir şey varsa neden olmasın?

Ama işe yaramayan, sadece “güzel kokan” bir sürü ürün de varmış.

Aranızda gerçekten kullanan var mı?

Erkekler için yüz maskesi abartı mı yoksa işe yarayan bir adım mı sizce?

Çözüm
Maskeler işe yarıyor ama doğru zamanda yapmak önemli. Ben duş sonrası kullanıyorum, gözenekler açıkken etkisi artıyor. Kuruyunca da hafif nemlendirici geçiyorum. Kadın işi değil, bakım işi. Farkı aynada görüyorsun.
Ben başta dalga geçiyordum ama kız arkadaşım bir gün bana da sürdü. Ciddi söylüyorum, cilt resmen yumuşadı. Haftada bir yapıyorum artık. Özellikle kil maskesi çok fark ettiriyor, o yağlı hissi alıyor tamamen.

Oyla 0
Bir kere denedim, aşırı kuruttu. Sonra öğrendim ki her maske her cilde gitmiyormuş. Yağlı ciltler için kil maskesi, kuru ciltler için nem maskesi gerekiyormuş. Şimdi doğru olanı bulunca haftada bir yapıyorum, işe yarıyor.

Oyla 0
Benim ofisteki bir arkadaş önerdi, o da düzenli yapıyormuş. Önce “ne alaka” dedim ama meraktan denedim. Ciltteki gözenekleri temizliyor, o yüzden yüz daha canlı görünüyor. Zaten 10 dakika sürüyor, abartılacak şey değil.

Oyla 0
Maskeler işe yarıyor ama doğru zamanda yapmak önemli. Ben duş sonrası kullanıyorum, gözenekler açıkken etkisi artıyor. Kuruyunca da hafif nemlendirici geçiyorum. Kadın işi değil, bakım işi. Farkı aynada görüyorsun.

Oyla 0
Çözüm
Bence olay maskede değil, düzenli yapmada. İki ay boyunca her hafta yaptım, cilt tonu dengelendi. Ama bıraktım mı eski haline dönüyor. Maske anlık değil, rutin olunca işe yarıyor. Tavsiye ederim, özellikle kil maskesi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt