Erkekler İçin En Doğru Saç Yıkama Rutini Nasıl Olmalı?

Metehan Öztürk

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi, yağlanma ve kepek gibi konularla uğraşmaya başlayınca saç yıkama rutininin ne kadar önemli olduğunu fark ettim. Önceden hiç düşünmeden her gün aynı şekilde yıkıyordum ama şimdi “doğru yıkama” diye bir şey var mı diye sorgulamaya başladım. Çünkü yanlış yıkamanın saç derisini yorabileceği söyleniyor.

En çok kafa karıştıran konu sıklık. Her gün mü yıkamak daha iyi, yoksa araları açmak mı? Bir de kullanılan şampuan meselesi var. Erkeklere özel denilen ürünler gerçekten fark yaratıyor mu, yoksa içerik mi daha önemli? Ben bazı şampuanları kullandığımda saç derimin kuruduğunu, bazılarını kullandığımda ise daha çabuk yağlandığını fark ettim. Demek ki herkes için tek bir doğru yok.

Yıkama şekli de önemli olabilir. Çok sıcak su, sert masaj, fazla şampuan kullanımı… Bunların hepsi saç derisini etkiliyor. Ama pratikte ne kadarına dikkat etmek gerekiyor, nerede abartı başlıyor emin değilim. Günlük hayatta uygulanabilir, sürdürülebilir bir rutin olmalı.

Bu noktada merak ettiğim şey, gerçekten işe yarayan bir yıkama düzeni var mı, yoksa herkes kendi saç derisine göre mi ayarlamalı? Deneyim yaşayanların neyi değiştirdiğini duymak istiyorum.

Erkekler için ideal saç yıkama rutini sizce nasıl olmalı, neleri değiştirmek fark yarattı?

Ben yıkama rutinimi basitleştirdim. Ilık su kullanıyorum, saç derisine sert davranmıyorum. Şampuanı iki kere değil bir kere kullanıyorum. Bu küçük değişiklikler saç derisini ciddi anlamda rahatlattı.

Oyla 0
Her gün yıkamak bana iyi gelmedi. Gün aşırıya geçince saç derisi daha dengeli oldu. Ama spor yaptığım günlerde mutlaka yıkıyorum. Rutin esnek olmalı bence.

Oyla 0
Ben erkeklere özel diye satılan ürünlere çok takılmıyorum. İçeriğe bakıyorum. Daha nazik bir şampuanla saç derisi toparladı. Rutini değiştirmek dökülmeyi durdurmadı ama kontrol altına aldı.

Oyla 0
Eskiden çok sıcak suyla yıkıyordum. Bırakınca kepek ve kaşıntı azaldı. Yıkama şekli şampuandan daha önemli olabilir.

Oyla 0
Bence ideal rutin saç tipine göre değişiyor. Ama herkes için ortak nokta saç derisini yormamak. Az ürün, doğru sıklık en mantıklısı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt