Erkekler İçin Estetik İşlemler Güvenli Mi?

Yüksel Akbulut

Kayıtlı Üye
Estetik işlemlerle ilgili merak ettiğim konular arasında güvenlik başı çekiyor. Açıkçası görünümden önce sağlık geliyor ve bu tür işlemlerin ne kadar risksiz olduğu benim için önemli. Sosyal medyada çok olumlu örnekler de var, sorun yaşayanları anlatan paylaşımlar da. Hangisi istisna, hangisi gerçekçi tabloyu yansıtıyor ayırt etmek zor.

Özellikle enjeksiyonla yapılan işlemler bana biraz ürkütücü geliyor. Botoks, dolgu, PRP gibi uygulamalar basit gibi anlatılıyor ama sonuçta yüz bölgesine müdahale ediliyor. Yan etki riski ne kadar, yanlış uygulama olursa geri dönüşü var mı, bunlar kafamı kurcalıyor. “Güvenli” deniyor ama bu herkes için mi geçerli, yoksa bazı şartlara mı bağlı?

Bir de işin klinik ve doktor tarafı var. Her yerde estetik işlemler yapılıyor gibi görünüyor ama gerçekten kimlere güvenmek gerekiyor? Uzman seçimi ne kadar belirleyici, kullanılan ürünlerin kalitesi ne kadar fark yaratıyor, bunları netleştirmek istiyorum. Erkek cildi daha kalın olduğu için riskler farklı mı, bu da ayrı bir soru işareti.

Bu işe sıcak bakan ama temkinli yaklaşan biri olarak gerçek deneyimler benim için çok değerli.

Sizce erkekler için estetik işlemler gerçekten güvenli mi, yoksa bazı riskleri göz ardı mı ediyoruz?

Ben botoks yaptırmadan önce aynı endişeleri yaşadım. Araştırdıkça anladım ki asıl mesele işlemin kendisi değil, kim tarafından yapıldığı. Uzman bir doktorda, doğru ürünlerle yapıldığında ciddi bir risk yaşanmadığını gördüm. Tabii ki yüzde yüz risksiz değil ama bu her tıbbi işlem için geçerli.

Oyla 0
Bence estetik işlemler güvenli ama hafife alınmamalı. “Öğle arasında yaptır çık” gibi anlatılması yanlış beklenti yaratıyor. Ben yaptırmadan önce detaylı danışmanlık aldım, riskler açıkça anlatıldı. Bu yaklaşım güven verdi. Bilinçli yapıldığında sorun yaşanmıyor.

Oyla 0
Deneyimlerime göre estetik işlemler doğru yerde yapıldığında güvenli. Riskler genelde merdiven altı yerlerde veya ehil olmayan kişilerde ortaya çıkıyor. Doktor seçimi, kullanılan ürünlerin onaylı olması ve işlem sonrası takip çok önemli. Bunlara dikkat edilirse korkulacak bir durum yok.

Oyla 0
Benim çevremde sorun yaşayanlar genelde yeterince araştırmadan işlem yaptıranlar oldu. Güvenlik tamamen sürece nasıl yaklaşıldığıyla ilgili. Ucuz diye tercih edilen yerler riskli olabiliyor. Sağlık konusuysa fiyat ikinci planda kalmalı.

Oyla 0
Bence estetik işlemler erkekler için de güvenli ama beklenti doğru olmalı. Küçük işlemler küçük riskler taşır ama yine de ciddiye alınmalı. Herkesin vücut yapısı farklı, bu yüzden ön görüşme ve doktorun yönlendirmesi çok önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt