Erkekler İçin Saç Derisi Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Hakan Canatar

Kayıtlı Üye
Bir süredir saç derimde sürekli bir kaşıntı var ve açıkçası canımı sıkmaya başladı. Kepek her zaman olmuyor ama kaşıntı neredeyse her gün var. Özellikle akşamları daha çok hissediyorum. Gün içinde fark etmesem bile sakin bir an yakaladığımda kafamı kaşıdığımı fark ediyorum.

Şampuanı suçladım, değiştirdim. Yıkama sıklığını azalttım, artırdım ama net bir çözüm olmadı. Bazen yıkadıktan sonra rahatlıyor, bazen daha da kaşınıyor. Bu da işin içinden çıkılmaz hale getiriyor. Kaşıntı arttıkça ister istemez saç derisini daha çok tahriş ediyorum, bunun da durumu kötüleştirdiğini hissediyorum.

İnternette okuduklarım kafamı daha çok karıştırdı. Kimisi mantar diyor, kimisi kuruluk, kimisi yağlanma. Hangisi bende bilmiyorum. Net olan tek şey, bunun artık “önemsiz” olmadığını hissetmem.

Bu sorunu gerçekten çözen, sebebini anlayan varsa deneyimini duymak istiyorum.

Erkeklerde saç derisi kaşıntısını gerçekten azaltan yöntemler neler oldu?

Bende kaşıntı tamamen yanlış şampuandan çıkmıştı. Çok sert içerikliymiş. Daha yumuşak bir şampuana geçince birkaç haftada ciddi rahatlama oldu. Her kaşıntı kepekten olmuyormuş.

Sıcak suyla yıkadığımda böyle bir sorunun hayatımda gündem olduğunu fark ettim. Ilık suya geçince kaşıntı azaldı. Basit ama etkili bir değişiklik oldu.

Dermatoloğa gittim, saç derim hassasmış. Yağlanma ve tahriş birlikteymiş. Doğru şampuan ve nazik yıkamayla kaşıntı büyük ölçüde geçti. Ducray şampuanını kullanıyorum çok memnunum. Düzenli kullanım da kaşıntı falan kalmadı ve dökülmem bile azaldı.

Stresli dönemlerde kaşıntı bende çok artıyor. Saç derisi sandığımdan daha fazla etkileniyormuş.

Sürekli kaşımak durumu daha kötü yapıyor. Özellikle tırnak ucuyla deriyi yolarak kaşıdığın da yıkama esnasında şampuan temasında inanılmaz yanma oluyor. Bunu fark edince bilinçli davranmaya başladım. Şükür artık öyle bir sorunum yok diyebilirim.

Geri
Üst Alt