Hakan Canatar
Kayıtlı Üye
Bir süredir saç derimde sürekli bir kaşıntı var ve açıkçası canımı sıkmaya başladı. Kepek her zaman olmuyor ama kaşıntı neredeyse her gün var. Özellikle akşamları daha çok hissediyorum. Gün içinde fark etmesem bile sakin bir an yakaladığımda kafamı kaşıdığımı fark ediyorum.
Şampuanı suçladım, değiştirdim. Yıkama sıklığını azalttım, artırdım ama net bir çözüm olmadı. Bazen yıkadıktan sonra rahatlıyor, bazen daha da kaşınıyor. Bu da işin içinden çıkılmaz hale getiriyor. Kaşıntı arttıkça ister istemez saç derisini daha çok tahriş ediyorum, bunun da durumu kötüleştirdiğini hissediyorum.
İnternette okuduklarım kafamı daha çok karıştırdı. Kimisi mantar diyor, kimisi kuruluk, kimisi yağlanma. Hangisi bende bilmiyorum. Net olan tek şey, bunun artık “önemsiz” olmadığını hissetmem.
Bu sorunu gerçekten çözen, sebebini anlayan varsa deneyimini duymak istiyorum.
Erkeklerde saç derisi kaşıntısını gerçekten azaltan yöntemler neler oldu?
Şampuanı suçladım, değiştirdim. Yıkama sıklığını azalttım, artırdım ama net bir çözüm olmadı. Bazen yıkadıktan sonra rahatlıyor, bazen daha da kaşınıyor. Bu da işin içinden çıkılmaz hale getiriyor. Kaşıntı arttıkça ister istemez saç derisini daha çok tahriş ediyorum, bunun da durumu kötüleştirdiğini hissediyorum.
İnternette okuduklarım kafamı daha çok karıştırdı. Kimisi mantar diyor, kimisi kuruluk, kimisi yağlanma. Hangisi bende bilmiyorum. Net olan tek şey, bunun artık “önemsiz” olmadığını hissetmem.
Bu sorunu gerçekten çözen, sebebini anlayan varsa deneyimini duymak istiyorum.
Erkeklerde saç derisi kaşıntısını gerçekten azaltan yöntemler neler oldu?