Erkekler İçin Saç Derisi Peelingi Gerekli Mi?

Cem Işık

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saç derisiyle ilgili araştırma yaparken karşıma sık sık “saç derisi peelingi” konusu çıkmaya başladı. Açıkçası ilk başta bana çok gerekli bir şey gibi gelmedi. Daha çok ekstra bir bakım ürünü, hatta biraz pazarlama gibi düşündüm. Ama saç derimdeki yağlanma, kaşıntı ve ara ara çıkan sivilce benzeri şeyler artınca acaba derinlemesine temizlenmiyor mu diye sorgulamaya başladım.

Şampuanla yıkıyorum ama bazı günler saç derisi tam temizlenmemiş gibi hissediyorum. Özellikle spor yaptıktan sonra veya birkaç gün üst üste yoğun terlediğimde saç dipleri daha ağır oluyor. Kepek yok ama kaşıntı var, yağlanma da çabuk oluyor. Peeling yapanlar “saç derisi nefes alıyor” diyor ama bu gerçekten fark edilen bir şey mi emin değilim.

Bir yandan da korkum var. Zaten dökülme yaşıyorum, saç derisini ekstra bir ürünle ovalamak dökülmeyi artırır mı diye düşünüyorum. Yanlış yapılırsa saç köklerine zarar verir mi, yoksa tam tersine daha sağlıklı bir ortam mı oluşturur kafam karışık. Herkes peeling önermiyor, bazıları da kesinlikle gerekli diyor.

Saç derisi peelingi erkekler için gerçekten gerekli bir bakım mı, yoksa düzenli şampuanlama yeterli oluyor mu?

Ben ayda bir peeling yapıyorum, aşırıya kaçmamak şartıyla faydasını gördüm. Saç derisi daha temiz hissediyor, yağlanma biraz gecikiyor. Haftada bir yapılacak bir şey değil, seyrek kullanınca işe yarıyor.

Dökülmesi olan biriysen çok sık peeling riskli olabilir. Ben denedim, sert ovalayınca saç daha çok geldi. Sonra nazik şekilde ve ayda bir uygulamaya başladım, sorun kalmadı. Kullanım şekli çok önemli.

Peelingten sonra şampuan daha iyi temizliyor gibi geliyor. Özellikle spor yapanlar için mantıklı olabilir. Ama sürekli şart değil, arada destek olarak kullanılmalı.

Benim saç derim çok yağlı. Peeling yaptıktan sonra kaşıntı ciddi azaldı. Dökülme üzerinde direkt etkisi yok ama saç derisi rahatlayınca genel durum daha iyi oluyor.

Bence peeling herkes için şart değil. Eğer kaşıntı, aşırı yağlanma ya da ürün birikimi varsa işe yarıyor. Sorun yoksa ekstra bir şey yapmaya gerek yok.

Geri
Üst Alt