Erkekler İçin Saç Yağı Ne Zaman Ve Nasıl Kullanılmalı?

Cihan Demiroğlu

Kayıtlı Üye
Saç yağı kullanımıyla ilgili en çok zorlandığım konu, doğru zamanı ve doğru yöntemi belirlemek oldu. Kimisi duştan sonra nemli saça sürülmesi gerektiğini söylüyor, kimisi ise yıkama öncesi masajla uygulanmasını öneriyor. Bu kadar farklı yöntem olunca hangisinin daha doğru olduğunu anlamak zorlaşıyor.

Benim saçlarım çok kuru değil ama uçlar cansız duruyor. Saç derim ise hassas sayılır. Bu yüzden yağı yanlış zamanda kullanırsam saç derisini rahatsız edebilir miyim diye düşünüyorum. Özellikle gündüz kullanıldığında saçın ağırlaşması ve çabuk yağlı görünmesi de beni düşündürüyor.

Haftada kaç kez kullanılacağı da ayrı bir soru işareti. Her gün kullananlar var, haftada bir yeterli diyenler var. Fazla kullanımın faydadan çok zarar getirmesinden çekiniyorum. Çünkü bakım yapmak isterken saç derisinin dengesini bozmak istemiyorum.

Ayrıca yağın miktarı da önemli gibi görünüyor. Az sürmek mi daha iyi, yoksa düzenli ve bol kullanmak mı, emin olamıyorum. Bu nedenle doğru kullanımın gerçekten fark yaratıp yaratmadığını merak ediyorum.

Erkekler saç yağını en etkili sonuç için hangi zamanlarda ve hangi yöntemle kullanmalı?

Ben saç yağını yıkama öncesi kullanıyorum. Yaklaşık yarım saat bekletip yıkıyorum. Bu şekilde saç derim yağlanmıyor ama saçlarım daha yumuşak oluyor. Gün içinde kullanmak bana ağır geldi.

Oyla 0
Duş sonrası nemli saça çok az miktarda kullanıyorum. Sadece saç uçlarına sürüyorum. Bu yöntemle saçlarım daha bakımlı duruyor ve yağlı bir his oluşmuyor. Miktar gerçekten çok önemli.

Oyla 0
Haftada birden fazla kullandığımda saç derim rahatsız oldu. Şimdi haftada bir kullanıyorum ve daha dengeli oldu. Saç yağı her gün kullanılacak bir ürün değil bence.

Oyla 0
Masajla saç derisine uyguladığımda kaşıntı yaptı. Sonra sadece saç tellerine geçtim. Kullanım şekli saç tipine göre değişiyor, herkese aynı yöntem uymuyor.

Oyla 0
Ben deneme yanılmayla kendime uygun düzeni buldum. Başta yanlış kullandım ama zamanla ayarladım. Saç yağı doğru zamanda ve az kullanıldığında gerçekten fayda sağlayabiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt