Erkekler İçin Tuzsuz Şampuan Gerçekten Fark Ediyor Mu?

Yasin Yıldırım

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi ve saç derisiyle ilgili konulara girince insan ister istemez şampuan etiketlerini kurcalamaya başlıyor. Son zamanlarda da karşıma en çok “tuzsuz” ibaresi çıkıyor. Daha önce hiç umursamazdım ama dökülme artınca acaba kullandığım şampuan mı saç derisini yoruyor diye düşünmeye başladım. Özellikle yıkadıktan sonra saçım bazen gereksiz sertleşiyor, bazı günler de kaşıntı yapıyor.

Tuzsuz şampuan kullanan erkeklerin yorumları da çok karışık. Kimi saçım daha yumuşak oldu diyor, kimi hiçbir fark görmedim diyor. Ben de denemek için bir süre tuzsuz bir şampuana geçtim ama açıkçası net bir şey söyleyemiyorum. Dökülme tamamen durmadı, yağlanma da aynı gibi. Sanki saç derisi biraz daha az geriliyor ama bu gerçekten üründen mi emin değilim.

Şampuanın tek başına mucize yaratmayacağını biliyorum ama en azından durumu kötüleştirmesin istiyorum. Tuzlu şampuanlar saç derisini daha mı çok kurutuyor, yoksa bu iş tamamen pazarlama mı çözemedim.

Erkekler açısından bakıldığında tuzsuz şampuan kullanmak gerçekten hissedilir bir fark yaratıyor mu?

Ben spor yaptığım için sık yıkıyorum. Tuzsuz şampuana geçince saç derimdeki gerginlik azaldı. Dökülme tamamen bitmedi ama yıkadıktan sonra saçım daha rahat duruyor. Günlük yıkayan biriysen fark ediliyor bence.

Açıkçası bende büyük bir değişiklik olmadı. Tuzsuz kullandım, sonra normal şampuana döndüm. İkisi arasında ciddi bir fark hissetmedim. Sanırım saç tipine göre değişiyor, herkeste aynı etkiyi yapmıyor.

Benim saçım çabuk yağlanıyor. Tuzsuz şampuan biraz daha geç yağlandırdı gibi hissettim. Dökülme aynı ama saç derisi daha az kaşınıyor. Mucize değil ama tamamen boş da değil.

Eskiden sert erkek şampuanları kullanıyordum, saçım resmen plastik gibi oluyordu. Tuzsuz bir şampuana geçince o sertlik azaldı. Dökülme konusunda fark yaratmadı ama saç daha doğal duruyor.

Bence olay sadece tuz meselesi değil. Tuzsuz ama içeriği sert olan şampuanlar da var. Ben deneye deneye saç derime en az zarar vereni buldum. Tuzsuz olması tek başına yeterli kriter değil.

Geri
Üst Alt