Erkekler İçin Uygun Nemlendirici Markası Önerebilir Misiniz?

Hasan Kurt

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır cildim kuru, özellikle yanaklarımda gerginlik hissi oluyor. Kışın daha da artıyor. Fark ettim ki, duş sonrası yüzümde sanki gerilmiş bir maske var gibi. Ama ne zaman nemlendirici alsam, ya çok yağlı oluyor ya da yapış yapış bir his bırakıyor.

Erkek cildine uygun, hafif ama etkili bir şey arıyorum.

Çoğu ürün “erkekler için” diye satılıyor ama içerikleri aynı. Gerçekten fark eden bir şey var mı bilmiyorum.

Bir yandan da cilt tipime uygun olmayan ürünleri denemekten sıkıldım. Artık işe yarayan bir şey bulmak istiyorum.

Siz ne kullanıyorsunuz?

Erkek cildi için gerçekten iyi nemlendirici hangisi sizce?

Benim cilt yağlıya dönük karma, yıllarca uygun nemlendirici bulamadım. En sonunda su bazlı bir jel formülü denedim, cilt emiyor ve parlama yapmıyor. Markası önemli değil, içeriğinde “oil-free” yazsın yeter.

Oyla 0
Benim favorim eczaneden aldığım La Roche Posay. Fiyat biraz yüksek ama uzun süre gidiyor. Özellikle traş sonrası sürünce rahatlatıyor, hiç ağır değil. Erkek cildi için ideal bence, denemeye değer.

Oyla 0
Ben market ürünlerinden uzak duruyorum. Nivea Men’in bazıları iyi ama bazıları aşırı yağlı. Şu anda CeraVe kullanıyorum, sabah sürüyorum tüm gün nemli tutuyor. Özellikle kışın baya işe yarıyor.

Oyla 0
Nemlendiriciyi seçerken kokusuna değil, dokusuna bak. Benim cildim hassas, o yüzden kokusuz tercih ediyorum. Eucerin’in erkekler için olan serisi iyi geldi bana, kızarıklığı da azalttı. Fiyatına değiyor.

Oyla 0
Bir sürü marka denedim, en sonunda minimalist içerikli kremler daha iyi geldi. The Ordinary’nin nemlendiricisini öneririm. Parfüm yok, gereksiz yağ yok. Hafif yapılı olduğu için yazın da kışın da kullanılabiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt