Erkeklerde Saç Derisi Ağrısı ve Dökülme Aynı Anda Olur Mu?

İsmail İpek

Kayıtlı Üye
Son birkaç aydır saç dökülmem artarken bir de saç derimde hassasiyet ve hafif ağrı başladı. Özellikle saçımı hareket ettirdiğimde ya da bastırdığımda diplerde bir sızlama hissediyorum. Bu durum daha önce hiç olmamıştı. Dökülmeyle aynı döneme denk gelmesi beni düşündürdü.

İnternette biraz araştırınca “saç derisi ağrısı” yaşayan erkeklerin de olduğunu gördüm ama bunun gerçekten dökülmeyle bağlantılı olup olmadığını anlayamadım. Kimi stres diyor, kimi saç derisi iltihabı diyor, kimi de genetik sürecin bir belirtisi olabileceğini söylüyor.

Bende özellikle tepe ve ön bölgede bu hassasiyet daha fazla. Bu durum geçici mi yoksa saç köklerinin zayıfladığına dair bir işaret mi?

Erkeklerde saç derisinde hassasiyet veya ağrı ile birlikte dökülme olması normal midir?

Bende de dökülme artarken saç derisinde yanma ve hassasiyet oldu. Doktora gittiğimde stres ve saç derisi inflamasyonu dendi. Yani direkt genetik dökülmenin kendisi değil ama süreci tetikleyebilir.

Oyla 0
Saç derisi ağrısı genelde kan dolaşımı ve stresle bağlantılı olabiliyor. Ben yoğun stres döneminde aynı şeyi yaşadım. Dökülme artışıyla paralel gitti ama stres azalınca hassasiyet geçti.

Oyla 0
Eğer kaşıntı, kızarıklık veya kepek de varsa saç derisi problemi olabilir. Bu da dökülmeyi artırabilir. Ben uygun şampuanla rahatladım.

Oyla 0
Genetik dökülmede doğrudan ağrı olmaz deniyor ama saç derisi hassasiyeti eşlik edebilir. Bende ağrı geçince dökülme biraz azaldı.

Oyla 0
Dermatoloğum “saç derisi ağrısı köklerin öldüğü anlamına gelmez” dedi. Çoğu zaman stres veya inflamasyon kaynaklıymış. Bu açıklama içimi rahatlattı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt