Etlerin Sık Çıkması Neden Olur? Nasıl Önlenir?

Öykü Aslan

Kayıtlı Üye
Tırnak etlerim sürekli kabarıyor ve kenarlardan çıkıyor. Ne kadar kessem de birkaç hafta sonra tekrar sertleşip çatlamaya başlıyor. Özellikle baş parmaklarımda daha belirgin. Bazen o kadar kuruyor ki minik minik yırtılıp acıyor, hatta kanadığı bile oluyor. Hem görüntü olarak rahatsız edici hem de can yakıyor.

Manikür yaptırdığımda dip etlerim tamamen temizleniyor ama kısa süre sonra daha kalın şekilde geri geliyor gibi hissediyorum. Acaba sürekli kesmek daha mı çok çıkmasına sebep oluyor bilmiyorum. Bir de ellerim çok suyla temas ediyor, temizlik yaparken çoğu zaman eldiven takmıyorum. Kuruluk da etkiliyor olabilir mi diye düşünüyorum.

Tırnak eti yağı kullanmaya başladım ama düzenli değilim. Belki de bakım eksikliğinden bu kadar sertleşiyor. Kesmek mi doğru, yoksa itmek mi gerekiyor emin değilim.

Tırnak etlerinin sık ve kalın şekilde çıkmasının sebebi nedir ve kalıcı olarak nasıl önlenir?

Ben sürekli kesiyordum ve gerçekten daha kalın geri çıkıyordu. Sonradan öğrendim ki kesmek yerine yumuşatıp geriye itmek daha doğruymuş. Düzenli tırnak eti yağı kullanmaya başlayınca sertlik azaldı. Kesmedikçe zamanla daha ince çıkmaya başladı.

Oyla 0
Kuruluk en büyük sebep bence. Eller su ve deterjana maruz kaldıkça dip etler savunma gibi kalınlaşıyor. Ben temizlikte eldiven kullanmaya başladıktan sonra ciddi fark gördüm. Nemlendirme çok önemli.

Oyla 0
Manikürde fazla derin kesilmesi de tetikliyor olabilir. Ben bir yerde fazla dipten kesilmişti, uzun süre toparlanmadı. Daha nazik işlem yapan bir yere geçince sorun azaldı.

Oyla 0
Gece yatmadan önce yoğun krem sürüp pamuklu eldiven takıyorum. Sabah daha yumuşak oluyor. Düzenli bakım yapılınca gerçekten daha az sertleşiyor.

Oyla 0
Tamamen bitmiyor ama kontrol altına alınabiliyor. Kesmek yerine bakım ve nemlendirme odaklı ilerlemek en sağlıklısı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt