Göz Altı Morlukları İçin En İyi Kapatıcı Hangisi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Buse
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Buse

Kayıtlı Üye
Benim göz altı morluklarım hafif değil; uykusuz kaldığımda ciddi koyulaşıyor ve yüzümü yorgun gösteriyor. Bir süredir farklı kapatıcılar deniyorum ama bir türlü hem doğal hem çizgilere dolmayan bir ürün bulamadım. Bazı kapatıcılar ilk başta iyi duruyor ama birkaç saat sonra çizgilere doluyor, bazıları da çok kuru bir bitiş veriyor. Bu yüzden her sabah aynaya bakmak benim için ufak bir “sınav” gibi oldu son zamanlarda.

Nemlendirici etkili kapatıcılar bazen gün içinde ayrışabiliyor, mat kapatıcılar da kuru görünüm yapabiliyor. Benim beklentim özellikle gün içinde çizgilere dolmadan durması ve göz altımı yormadan bir kapatıcılık sağlaması. Ayrıca fotoğraflarda da doğal durmasını istiyorum çünkü iş yerinde video çağrılarında ekstra dikkat çekiyor.

Renk seçiminde de zorlanıyorum; çok açık olunca beyaz çizgi gibi duruyor, ten rengime yakın olunca morluğu tam kapatmıyor. Bu yüzden sizlerin önerilerine gerçekten ihtiyacım var.

Göz altı morluklarını en iyi kapatan ve çizgilere dolmayan kapatıcı olarak hangi ürünü önerirsiniz?

Ben uzun süre Maybelline Fit Me Concealer kullandım. Çok yoğun kapatıcı değil ama morlukları doğal şekilde dengeliyor. Gün içinde çizgilere çok az doluyor, ve hafif bitişli olduğu için pütür pütür durmuyor.

Oyla 0
Nars Radiant Creamy Concealer benim için gerçek bir dönüm noktası oldu. İlk başta pahalı gibi geliyor ama koyu halkalar için kapatıcılığı çok iyi. Uygularken az ürün kullanıp süngerle azar azar yayarsanız çizgilere dolması en aza iniyor.

Oyla 0
Kiko Milano’nun concealer paletlerinden denedim. Renk karıştırma imkânı olduğu için kendi tonuna göre ayarlamak daha kolay. İyi kapatıyor ama nemlendirici bir bazla kullanınca çizgilere daha az dolduğunu fark ettim.

Oyla 0
Maybelline Age Rewind Concealer nemli bitişli. Çok koyu morluklar için tek başına yeterli olmayabilir ama altına hafif sarı tonlu bir corrector kullanınca harika oluyor. Çizgilere dolma sorunu da daha az.

Oyla 0
Kapatıcıyı sürmeden önce hafif bir göz altı kremi kullanıyorum. Ardından Concealer’ı süngerle bastırarak uyguluyorum. Böylece hem daha doğal duruyor hem de çizgi dolgusu az oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt