Göz Altı Morlukları İçin Gerçekten İşe Yarayan Çözümler Neler?

Nuray

Kayıtlı Üye
Merhaba,
Uzun zamandır göz altı morlukları ile uğraşıyorum. Uykumu alsam bile, hatta tatilden döndüğümde bile gözlerim hep yorgun görünüyor. Makyajla kapatsam da tamamen yok olmuyor. Bu durum hem estetik olarak beni rahatsız ediyor hem de sürekli “yorgun musun?” sorusunu duymaktan sıkıldım.

Araştırdığımda morlukların sebeplerinin çok farklı olabileceğini öğrendim: genetik yatkınlık, cilt altındaki damarların görünür olması, pigment fazlalığı, hatta alerji. Tedavi olarak en çok önerilen yöntemler göz altı ışık dolgusu, PRP, mezoterapi ve lazer. Bazı kişiler doğal çözümlerden fayda gördüğünü söylüyor, bazıları ise tek kalıcı yöntemin medikal uygulamalar olduğunu iddia ediyor.

Ben doğal görünümü bozmadan, uzun süre etkili olacak bir çözüm arıyorum. Sizce bu konuda en iyi sonucu hangi yöntem veriyor?

Bende morluklar genetikti ve yıllardır vardı. 1 yıl önce göz altı ışık dolgusu yaptırdım. İşlem 15 dakika sürdü, acı neredeyse yoktu. Morluklar tamamen geçmedi ama %80 oranında azaldı, çöküklük düzeldi ve yüzüm çok daha dinç görünüyor. Etkisi 12 ay sürdü, yavaş yavaş azalmaya başladı. Şimdi yeniden yaptırmayı planlıyorum.

Oyla 0
Ben PRP tedavisi yaptırdım, 3 seans sonunda morluklarda belirgin açılma oldu. Göz çevrem daha canlı ve sağlıklı görünüyor. İşlem sonrası hafif kızarıklık oluyor ama 1-2 günde geçiyor. Düzenli uyku, bol su içmek ve göz çevresi için uygun nemlendirici kullanmak PRP’nin etkisini uzun süre korudu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt