👁️ Göz Altı Işık Dolgusu Yaptıranlar Buraya! Memnun Musunuz?

Simay Balcı

Kayıtlı Üye
Merhabalar,

Uzun süredir göz altlarımda oluşan morluk ve çöküklük görüntüsünden çok rahatsızım. İnsanlar sürekli “yorgun musun?” diye soruyor. Oysa ki gayet dinlenmiş oluyorum ama yüzüm yorgun duruyor.

Araştırmalarım sonucu birçok kişi gibi ben de göz altı ışık dolgusu uygulamasına denk geldim. Hyalüronik asit içerikli bu dolgu, çöküklüğü azaltıyormuş ve göz altını daha “aydınlık” gösteriyormuş.

Ama bazı kaynaklar da bu işlemin riskli olduğunu, doğru yapılmazsa torbalanma veya mavi yansıma (Tyndall etkisi) gibi kötü sonuçlar doğurabileceğini söylüyor.

İlk kez böyle bir işlem yaptıracağım için tedirginim. Kalıcılığı ne kadar? İlk yaptırıldığında ne kadar ödem olur?
Gerçekten beklendiği gibi “daha dinlenmiş” bir görüntü mü sağlıyor, yoksa fazla mı abartılıyor?

Göz altı ışık dolgusu yaptırıp memnun kalanlar var mı? Süreç nasıldı ve sonuçlar ne kadar doğal durdu?

Göz altı çöküklüğü bende çok belirgindi, 1 ml ışık dolgusu yaptırdım. İlk 2 gün şişlik oldu ama 5. günde çok aydınlık ve pürüzsüz bir görünüm kazandım.

İnsanlar “uyumuşsun bugün” demeye başladı 😄

9 ayda yavaş yavaş etkisi azaldı. Yenilemek istiyorum. Tavsiye ederim, doğru klinikte çok güzel sonuç veriyor.

Benim cildim çok ince, 1 ml ile başladık ama Tyndall etkisi oluştu, hafif mavi yansıma vardı ilk 2 ay.

Sonra doktorum ufak bir dokunuşla düzeltti. Şimdi çok doğal duruyor.

Kısaca şunu diyebilirim: doktorun bu işlemi çok iyi bilmesi gerek.

Herkese aynı doz uygulanmamalı.

Geri
Üst Alt