Göz Makyajında Daha Büyük Göz Etkisi Nasıl Verilir?

Gamze Ertekin

Kayıtlı Üye
Küçük ya da düşük göz kapaklı gözlere sahibim ve göz makyajı yaparken gözlerimin daha büyük ve açık görünmesini istiyorum. Ama bazen tam tersi etki oluyor; eyeliner kalın olunca göz daha da küçülüyor, koyu farla bakışlar ağırlaşıyor. Özellikle günlük makyajda bu dengeyi tutturmak zor.

Sosyal medyada çok fazla teknik görüyorum ama hepsi her göz yapısına uymuyor. Birinde çok güzel duran teknik, bende gözleri daha kapalı gösterebiliyor. Bu yüzden gerçekten işe yarayan, pratik ve günlük hayata uygun yöntemleri merak ediyorum.

Gözleri daha büyük ve açık göstermek için hangi göz makyajı teknikleri gerçekten işe yarıyor?

Benim için en büyük farkı yaratan şey eyeliner’ı kalın çekmemek oldu. Üst kirpik dibine çok ince bir çizgi çekip kuyruğu hafif yukarı kaldırınca gözler daha büyük görünüyor. Alt kirpik dibine siyah kalem sürmemek de çok etkili.

Oyla 0
Açık renk farları göz pınarına ve göz kapağının ortasına uygulamak gözleri daha açık gösteriyor. Koyu rengi ise dış köşeye çok hafif veriyorum. Tamamını koyu yapmak gözleri küçültüyor.

Oyla 0
Alt kirpiklere maskara sürmek ama çok abartmamak gözleri daha büyük gösteriyor. Üst kirpiklere 2 kat, alt kirpiklere tek kat benim için ideal denge.

Oyla 0
Göz içine ten rengi ya da beyaz kalem sürmek gerçekten işe yarıyor. Bakışları daha uyanık gösteriyor. Siyah kalem gözleri küçültebiliyor.

Oyla 0
Kaş şekli de göz makyajını çok etkiliyor. Kaşları çok aşağıdan doldurmak gözleri kapatıyor. Kaş altını biraz temiz bırakınca göz alanı genişliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt