Hangi Saç Kurutma Makinesi Saçı Daha Hızlı Kurutur?

Nazlı Özbek

Kayıtlı Üye
Hepimiz saçımızı hızlıca kurutmak isteriz, özellikle de sabah işe ya da okula yetişmeye çalışırken. Ama her saç kurutma makinesi aynı hızda performans göstermiyor. Benim de yıllarca kullandığım ucuz bir makinem vardı, saçımı kurutması neredeyse yarım saati buluyordu. Sonra profesyonel makinelerle farkı görünce şaşırdım.

Saçı hızlı kurutmanın sırrı cihazın motor gücünde yatıyor. Watt değeri yüksek makineler saçtaki suyu daha kısa sürede buharlaştırıyor. Özellikle 2000 watt ve üzeri makineler saç kurutma süresini ciddi şekilde kısaltıyor. Ayrıca iyon teknolojisine sahip makineler de saçın kabarmasını önleyerek hem daha hızlı hem daha düzgün sonuç veriyor.

Benim deneyimime göre sadece makinenin gücü değil, aynı zamanda saçın önceden havluyla iyi kurutulması da süreyi etkiliyor. Nemini azaltıp makineye geçmek çok büyük fark yaratıyor. Ayrıca dar başlıklı aparatla çalışmak da kurutmayı hızlandırıyor çünkü hava daha yoğun şekilde veriliyor.

👉 Siz hangi saç kurutma makinesini kullanıyorsunuz ve ne kadar sürede saçınız kuruyor?

Ben Philips’in 2200 watt gücünde bir makinesini kullanıyorum, saçım kalın telli olmasına rağmen 10 dakikada kuruyor. Önceden 20–25 dakika sürüyordu. Güç farkı gerçekten çok etkili.

Oyla 0
Saçım çok gür olduğu için hızlı kurutma benim için çok önemli. Remington’un iyonlu makinesini aldım, hem daha hızlı kurutuyor hem de saçım kabarmıyor. Eskiden kuruturken saçım şişerdi, şimdi çok daha düzgün oluyor.

Oyla 0
Ben Dyson kullanıyorum, fiyatı yüksek ama hız açısından inanılmaz. Hem çok hızlı kurutuyor hem de ısıyı saçın yapısına göre ayarlıyor. Saçım yıpranmadan kısa sürede hazır oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt