Hangi Saç Şekillendirici Fırça Daha İyi? Seramik Mi, İyonlu Mu?

Bitter Çikolata

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saç şekillendirici fırça almak istiyorum ama kararsız kaldım. Piyasada o kadar çok seçenek var ki, insanın kafası karışıyor. Özellikle iki model çok dikkatimi çekti: seramik kaplama fırçalar ve iyon teknolojili fırçalar.

Seramik kaplamanın ısıyı eşit dağıttığını, saçı daha az yıprattığını söylüyorlar. Bu benim için önemli çünkü saçım zaten ince telli, çabuk kırılıyor. Öte yandan iyonlu fırçaların saçtaki elektriklenmeyi ve kabarmayı önlediği yazıyor. Benim en büyük problemim de bu; saçımı ne kadar şekillendirsem de dışarı çıkınca hemen kabarıyor.

İkisinin de artıları var gibi görünüyor ama tek bir cihazda ikisini bir arada bulmak mümkün mü bilmiyorum. Bazı markalarda hem seramik hem iyon özelliği var ama onlar da fiyat olarak daha yüksek. Açıkçası kafam çok karıştı. Sizce seramik mi daha mantıklı, iyon mu? Yoksa ikisini birden içeren bir model mi tercih etmeliyim?

👉 Sizin deneyiminize göre hangi saç şekillendirici fırça daha iyi sonuç veriyor?

Ben seramik kaplama bir model kullanıyorum. Saçım çok yıpranmaya müsait olduğu için önceliğim zarar görmemesiydi. Seramik sayesinde ısı eşit dağılıyor ve saç uçlarımda yanma olmuyor. Elektriklenme sorunu biraz devam ediyor ama hafif saç spreyiyle çözüyorum. Eğer saçın çok hassassa seramik daha güvenli olur.

Oyla 0
Benim saçım gür ve kabarmaya çok meyilli. O yüzden iyon teknolojili bir fırça aldım. Gerçekten fark etti, elektriklenme neredeyse tamamen bitti. Ayrıca saçım daha parlak görünüyor. Seramik kadar saçı koruyor mu bilemem ama kabarma sorunun varsa kesinlikle iyonlu model tavsiye ederim.

Oyla 0
Ben ikisinin bir arada olduğu bir model aldım. Evet fiyatı biraz yüksek ama bence verdiğim paraya değdi. Hem seramik sayesinde saçıma zarar vermiyor hem de iyon özelliği sayesinde elektriklenme sıfır. Her sabah 10 dakikada saçım şekilleniyor. Eğer bütçen varsa ikisini birden içeren bir cihaz almanı tavsiye ederim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt