Her Cilt Tipinde Uyum Sağlayan Makyaj Ürünleri Gerçekten Var mı?

Nilay Hacıoğlu

Kayıtlı Üye
Bazen yorumlara bakıyorum, bir ürün hakkında biri “efsane, cilt gibi” diyor, diğeri “berbat, pul pul oldu” diyor. Bu yüzden artık bir ürünü alırken “acaba benim cildimde nasıl duracak” stresine giriyorum. Çünkü cilt tipi işi çok değiştiriyor: yağlı ciltte iyi duran ürün kuru ciltte çatlayabiliyor, kuru ciltte güzel duran ürün yağlı ciltte akabiliyor.

O yüzden aklıma şu soru geliyor: Gerçekten her cilt tipinde uyum sağlayan makyaj ürünleri var mı? Yoksa bu biraz pazarlama mı? Belki de “uyum sağlayan” ürün dediğimiz şey, doğru hazırlıkla her ciltte çalıştırılabilen ürün demek. Ama yine de bazı ürünler daha “risksiz” gibi; mesela doğal bitişli, orta kapatıcılıkta, buildable ürünler.

Bir ürünü herkes övünce almak istiyorum ama sonra bende aynı etkiyi görmeyince hevesim kaçıyor. Bu yüzden sizin deneyimlerinizi merak ediyorum: Gerçekten çoğu ciltte iyi duran ürünler var mı?

Farklı cilt tiplerinde de genelde iyi sonuç veren “risksiz” makyaj ürünleri sizce gerçekten var mı?

Bence “her cilt tipinde aynı” diye bir şey yok ama bazı ürünler daha uyumlu. Mesela buildable ürünler (kat kat artırılabilen) daha risksiz. Kuru cilt az sürer, yağlı cilt sabitler. Aşırı mat veya aşırı ıslak bitişli ürünler ise daha zor. Orta yolda duran ürünler daha çok ciltte çalışıyor.

Oyla 0
Ben de çok ürün denedim, kesin konuşmak zor. Ama bence “uyum”un yarısı cilt hazırlığı. Kuru cilt iyi nemlendirirse, yağlı cilt iyi dengeleyip ince kat sürerse aynı ürün farklı ciltte de güzel durabilir. O yüzden ürün kadar rutin önemli.

Oyla 0
Bence en risksiz kategori: krem allıklar ve tint ürünler. Çünkü ciltte çok belli olmuyorlar. Fondöten ve kapatıcıda ise herkesin cildi farklı tepki veriyor. Yani bazı kategorilerde evet “herkese uyar” daha mümkün.

Oyla 0
Aynı ürünü iki arkadaşımda harika görüp bende kötü gördüğüm çok oldu. O yüzden ben artık tester denemeden almıyorum. “Her cilt tipinde” iddiası biraz pazarlama gibi geliyor ama doğal bitişli ürünler daha uyumlu olabiliyor.

Oyla 0
Eğer “her cilt” diye bir şey arıyorsan, bence en iyi strateji fondöten yerine renkli nemlendirici + kapatıcı kullanmak. Bu kombin çoğu ciltte daha kolay çalışıyor. Fondötenler çok değişken ama bu yöntem daha risksiz.

Oyla 0
Geri
Üst Alt