Her Gün Fön ve Maşa Yapanlar Saç Yıpranmasını Nasıl Kontrol Altına Alıyor?

Binnur Kaya

Kayıtlı Üye
Günlük hayatta saçımı şekillendirmeden dışarı çıkamayanlardanım. Saçlarım doğal halinde çok kabarık ve düzensiz durduğu için neredeyse her gün ya fön çekiyorum ya da maşa yapıyorum. Bunun saçları yıprattığını biliyorum ama tamamen bırakmak da benim için şu an çok gerçekçi gelmiyor. O yüzden “yapanlar bunu nasıl dengeliyor” diye merak ediyorum.

Son zamanlarda saçlarımın daha çabuk kırıldığını, uçların sertleştiğini ve genel olarak daha cansız göründüğünü fark etmeye başladım. Isı koruyucu kullanıyorum ama yeterli olup olmadığını bilmiyorum. Bazı günler saçlarım iyi görünse bile birkaç yıkama sonra yorgunluğu net hissediliyor. Bu da uzun vadede saçlarımı tamamen mahveder miyim korkusunu yaratıyor.

Her gün ısı kullanan ama saçlarını tamamen bitirmeyenlerin mutlaka bir rutini vardır diye düşünüyorum.

Her gün fön ve maşa yapanlar saç yıpranmasını nasıl kontrol altına alıyor, neye dikkat ediyorsunuz?

Ben de her gün fön çekiyorum. Tamamen bırakamasam da ısı derecesini düşürdüm. En sıcak ayarı kullanmamak bile saçın daha az yıpranmasını sağladı. Küçük bir değişiklik ama etkisi büyük oldu.

Oyla 0
Isı koruyucu gerçekten önemli ama tek başına yeterli değil. Ben haftada en az bir gün saçımı hiç şekillendirmiyorum. O günleri “dinlenme günü” gibi görüyorum ve saçlarım daha az kırılıyor.

Oyla 0
Maşayı sadece boylara uyguluyorum, uçlara çok fazla girmiyorum. Uçlar zaten en hassas yerler. Bu alışkanlığı değiştirdikten sonra kırılma biraz azaldı.

Oyla 0
Ben her gün ısı kullanıyorsam bakım rutinimi de artırıyorum. Haftada bir yoğun maske, uçlara düzenli serum kullanıyorum. Isı varsa bakım da şart bence.

Oyla 0
Açıkçası tamamen zarar vermeden yapmak mümkün değil ama zararı azaltmak mümkün. Ben saçımı tamamen kurutmadan fön çekmiyorum, nemliyken daha az ısı uygulamak saçımı koruyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt