İpek Kirpik Ne Kadar Kalıcı? Gerçekten 1 Ay Dayanıyor Mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dilek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dilek

Kayıtlı Üye
Geçen ay sonunda sonunda cesaretimi toplayıp ipek kirpik taktırdım. Yıllardır rimel derdiyle uğraşmaktan bıkmıştım, sabahları hazırlanmak çok zaman alıyordu. İlk takıldığı gün aynaya baktığımda kendimi bir influencer gibi hissettim; kirpiklerim uzun, dolgun ve kıvrıktı. Ama çevremde kimden duysam farklı şeyler söylüyor: “2 hafta gidiyor” diyen var, “1 ay bile bozulmadı” diyen var.

Benim deneyimim karışık oldu açıkçası. İlk iki hafta gayet güzel dayandı, sonra özellikle sağ gözümdeki kirpiklerde dökülme başladı. Uzmanım “yağ bazlı makyaj temizleyici kullanma” demişti ama birkaç kez yanlışlıkla kullandım, sanırım etkisi oldu. Bir de yaz mevsimi olunca duş, ter, havuz derken etkisi çabuk azaldı.

Şu an 3. haftadayım ve hâlâ fena durmuyor ama ilk günkü yoğunluğu yok. Acaba herkesin kirpik yapısına göre mi değişiyor bu kalıcılık?

Sizce ipek kirpik gerçekten 1 ay dayanıyor mu, yoksa tamamen bakım alışkanlıklarına mı bağlı?

Benim kirpiklerim çok ince olduğu için 2 haftadan fazla dayanmadı. İlk taktırdığımda muhteşemdi ama sıcak duşlarda dikkat etmedim, birkaç gün sonra uçlardan dökülmeye başladı. Kirpik uzmanım su ve yağ temasından kaçınmam gerektiğini söylemişti. Artık daha dikkatli davranıyorum, belki bir sonraki denemede daha uzun kalır.

Ben 4 hafta boyunca kullandım ve hâlâ inanamıyorum. Her sabah kirpik fırçasıyla nazikçe taradım, yüzümü yıkarken suyu doğrudan gözüme değdirmemeye çalıştım. Ayrıca makyaj temizleyicimi tamamen değiştirdim, sadece su bazlı ürün kullandım. Bu şekilde olunca kirpiklerim 1 ay boyunca aynı formda kaldı diyebilirim.

Benim kirpiklerim kalın telli ama göz kapaklarım yağlı olduğu için 3. haftada dökülmeler başladı. Göz kremi kullanmayı bıraktığımda biraz daha uzun dayandı. Aslında ipek kirpik çok güzel duruyor ama kendi kirpiğini de dinlendirmek gerekiyor. Arada birkaç hafta ara verince daha sağlıklı oluyor bence.

İlk yaptırdığımda 10 gün bile zor dayandı çünkü denize girdim. Tuzlu su inanılmaz zarar veriyor. Sonraki denememde havuza girmedim, 25 gün kadar dayandı. Bence mevsim ve nem oranı bile fark yaratıyor. Kışın çok daha uzun ömürlü oluyor, yazın ise gerçekten bakım istiyor.

Benimki 3 haftadır gayet güzel duruyor, ama her akşam küçük bir kirpik fırçasıyla tarıyorum. Ayrıca yüzümü temizlerken sadece micellar su kullanıyorum, pamukla nazikçe geçiyorum. Uzmanımın dediği gibi yüzüstü yatmamak bile fark ediyor. Bu kadar dikkat edince 1 ay kalıcılık bence mümkün oluyor.

Geri
Üst Alt