Kadınlar İçin En Etkili Saç Canlandırma Tedavisi Hangisi?

Yasemin Acar

Kayıtlı Üye
Son birkaç yıldır saçlarımın eskisi kadar canlı olmadığını fark ediyorum. Ne kadar bakım yapsam da o parlaklık geri gelmiyor. Saç dökülmem çok yoğun değil ama tellerim inceldi ve hacmini kaybetti. Bu yüzden son zamanlarda en çok merak ettiğim konu, gerçekten işe yarayan bir saç canlandırma yöntemi var mı sorusu oldu.

PRP, mezoterapi, keratin bakımı, biotin enjeksiyonu… O kadar çok seçenek var ki, hangisinin en etkili olduğunu anlamak neredeyse imkânsız. PRP’nin saç köklerini içeriden beslediğini, mezoterapinin dışarıdan vitamin takviyesi yaptığını biliyorum. Ama bazı uzmanlar “her ikisini birlikte uygulamak çok daha etkili” diyor. Bazılarıysa “doğal bakım ve takviye yeterli” diye öneriyor.

Benim amacım sadece dökülmeyi durdurmak değil, aynı zamanda saçımı yeniden canlı, dolgun ve parlak hale getirmek. Ama hangi yöntemin gerçekten işe yaradığını anlamak için kendi deneyimim dışında güvenilir bir bilgiye ihtiyacım var.

Sizce kadınlar için en etkili saç canlandırma tedavisi hangisi?

Gerçekten fark yaratan bir yöntemle karşılaştınız mı?

Ben PRP ve mezoterapiyi dönüşümlü yaptırdım. İkisi birlikte çok etkili oldu. Saçım daha canlı, dökülme azaldı. Tek başına yaptığımda bu kadar fark etmemiştim.

Oyla 0
Ben keratin bakımı yaptırdım ama uzun vadede etkili olmadı. Sonra PRP’ye geçtim, üçüncü seanstan sonra saçımın daha parlak olduğunu fark ettim.

Oyla 0
Saçın ihtiyacına göre değişiyor. Benim sorunum cansızlıktı, mezoterapi çok işe yaradı. Dökülme yaşayan arkadaşım PRP ile daha iyi sonuç aldı.

Oyla 0
Ben biotin enjeksiyonu yaptırmıştım ama tek başına yeterli olmadı. Daha sonra mezoterapiye başladım, saç tellerim kalınlaştı. Düzenli uygulamak şart.

Oyla 0
Bence tek bir yöntem mucize yaratmıyor. Ben vitamin desteği, düzenli bakım ve PRP’yi bir arada uyguladım. Altı ayda saçlarım belirgin şekilde canlandı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt