Nilay Hacıoğlu
Kayıtlı Üye
Son zamanlarda sosyal medyada çene hattını belirginleştiren jawline dolgusu çok popüler oldu. Açıkçası ben de merak ediyorum çünkü yüz hatlarım biraz yuvarlak ve profilimden baktığımda çenem geride görünüyor. Ancak beni asıl düşündüren şey şu: Bu dolgu işlemi gerçekten doğal mı duruyor, yoksa yüz ifadesini sertleştiriyor mu?
Uzmanların çoğu, bu uygulamanın yüz oranlarını dengelemek için yapıldığını söylüyor. Hyaluronik asit içeren dolgularla çene hattı daha belirgin hale getiriliyormuş. Ama internette bazı fotoğraflarda çok yapay duran örnekler de gördüm. Herhalde burada en önemli nokta doğru doz ve doğru eller diye düşünüyorum.
Ben fazla abartılı bir görünüm istemiyorum, sadece daha net bir çene hattı yeterli olurdu.
Gerçekten kadınlarda çene ve jawline dolgusu doğal bir sonuç verebiliyor mu?
Yoksa küçük bir müdahale bile yüz ifadesini fazla mı değiştiriyor?
Uzmanların çoğu, bu uygulamanın yüz oranlarını dengelemek için yapıldığını söylüyor. Hyaluronik asit içeren dolgularla çene hattı daha belirgin hale getiriliyormuş. Ama internette bazı fotoğraflarda çok yapay duran örnekler de gördüm. Herhalde burada en önemli nokta doğru doz ve doğru eller diye düşünüyorum.
Ben fazla abartılı bir görünüm istemiyorum, sadece daha net bir çene hattı yeterli olurdu.
Gerçekten kadınlarda çene ve jawline dolgusu doğal bir sonuç verebiliyor mu?
Yoksa küçük bir müdahale bile yüz ifadesini fazla mı değiştiriyor?