Kaşlarım Seyrekleşti Ve Uçları Dökülmeye Başladı, Neden Olur?

Destina

Kayıtlı Üye
Eskiden kaşlarım çok dolu değildi ama en azından şekli düzgündü. Şimdi ise özellikle uç kısımlarda belirgin incelme var…
Hatta bazı yerlerde neredeyse hiç kıl kalmamış gibi, boşluklar oluştu. İlk başta fark etmedim ama son birkaç aydır aynaya her baktığımda biraz daha eksilmiş gibi geliyor. Gerçekten can sıkıcı bir durum.

Bu durumu neyin tetiklediğini de bilemiyorum. Kullandığım bir krem mi etkiledi, yoksa stres ve hormonal değişiklikler mi buna sebep oldu, emin değilim.
Kaşlarım dökülmüyor ama yeniden çıkmıyor da.

Artık kaş kalemiyle doldurmak bana geçici ve yapay gelmeye başladı. Her gün çizmekten sıkıldım. Gerçekten kendi doğal kaşlarımı geri kazanmak istiyorum.

Bu sorunu yaşayan, atlatan ya da kaş çıkaran etkili ürünler deneyen var mı?
  • Özellikle işe yarayan doğal yağlar (hint yağı, badem yağı vb.) oldu mu?
  • Serum kullananlar hangi markadan memnun kaldı?
  • Gerçekten kaş çıkmasını hızlandıran, düzenli kullanımda gözle görülür fark yaratan bir çözüm var mı?
Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Kendimle yeniden barışmak için bu süreci doğal yollarla çözmek istiyorum. 🙏

Aynı şeyi ben de yaşadım… Özellikle pandemi sonrası dönemde kaşlarımın uçlarında ciddi dökülme oldu. Ben de başta “acaba krem mi sürdüm, elimle mi fazla oynadım?” diye düşündüm ama meğersem stres ve hormon dengesi bile etkiliyormuş.

Yaklaşık 2 ay önce düzenli olarak Hint yağı (ricinus oil) kullanmaya başladım. Akşamları bir kulak çubuğuyla sadece boşluk olan yerlere sürüyorum. Haftada 2 kez de içine 1-2 damla badem yağı ekleyip karıştırıyorum.

İlk 3 hafta hiçbir fark olmadı ama 4. haftadan sonra hafif tüylenmeler başladı. Şimdi boşluk olan yerlerde gözle görülür bir doluluk var, özellikle uçlarda. Önemli olan sabırlı olmak ve her gün düzenli uygulamak.
Kaş kalemiyle uğraşmak gerçekten yıpratıyor insanı. Umarım sende de işe yarar çünkü ben çok memnun kaldım!

Aynı şeyi ben de yaşadım… Özellikle pandemi sonrası dönemde kaşlarımın uçlarında ciddi dökülme oldu. Ben de başta “acaba krem mi sürdüm, elimle mi fazla oynadım?” diye düşündüm ama meğersem stres ve hormon dengesi bile etkiliyormuş.

Yaklaşık 2 ay önce düzenli olarak Hint yağı (ricinus oil) kullanmaya başladım. Akşamları bir kulak çubuğuyla sadece boşluk olan yerlere sürüyorum. Haftada 2 kez de içine 1-2 damla badem yağı ekleyip karıştırıyorum.

İlk 3 hafta hiçbir fark olmadı ama 4. haftadan sonra hafif tüylenmeler başladı. Şimdi boşluk olan yerlerde gözle görülür bir doluluk var, özellikle uçlarda. Önemli olan sabırlı olmak ve her gün düzenli uygulamak.
Kaş kalemiyle uğraşmak gerçekten yıpratıyor insanı. Umarım sende de işe yarar çünkü ben çok memnun kaldım!

Geri
Üst Alt