Kışın Vücut Peelingi Yapılır mı? Cildi Daha Fazla Kurutmaz mı?

Dilşat

Kayıtlı Üye
Kışın cildim çok kuruyor. Bazen kaşınacak kadar rahatsız ediyor. Bu yüzden vücut peelingi yaparken tereddüt ediyorum. Bir yandan ölü deriyi atmak istiyorum, bir yandan da cildi daha fazla kurutmaktan korkuyorum.

Dermatolog bir tanıdığım haftada bir, özellikle duştan sonra hafif nemliyken yapılan peelingin kışın bile faydalı olacağını söyledi. Ben de denedim. Peeling sonrası hemen nemlendirici sürdüğümde cildim daha yumuşak kalıyor. Ama frekansı artırınca tahriş yapabiliyor.

Siz kışın da vücut peelingi yapıyor musunuz? Ne sıklıkta ve nasıl uyguluyorsunuz?

Kışın peeling yapmaktan hep kaçardım. Çünkü cildim zaten kuruyor, peeling sanki iyice yıpratacak gibi geliyordu. Ama son birkaç aydır haftada 1 kez, duşta cildim iyice yumuşamışken şeker bazlı bir vücut peelingi kullanıyorum. Hemen ardından da yoğun nemlendirici sürüyorum. Bu rutini oturtunca ne kuruma yaşadım ne tahriş.

Oyla 0
Ben vücut peelingi uygulamasını 12 ay boyunca devam ettiriyorum ama ürünün içeriği mevsime göre değişiyor. Kışın yağ bazlı peeling tercih ediyorum çünkü cildi hem arındırıyor hem de yağlı yapısıyla nem kaybını engelliyor. Özellikle kışın sıcak su ve kuru hava birleşince cilt savunmasız hale geliyor, o yüzden dikkatli uygulanmalı.

Oyla 0
Ben ilk zamanlar haftada 2 yapıyordum ve kışın bu cildimi mahvetti. Şimdi sadece 10 günde bir uyguluyorum, ürünü de değiştirdim. Doğal lavanta yağı içeren peeling cildi yatıştırıyor. Herkesin toleransı farklı ama peeling sonrası 3 saat içinde nemlendirici sürmezseniz kuruluk kaçınılmaz oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt