Kol Germe Ameliyatı Kimlere Uygulanır, Yaş Sınırı Var Mı?

Dila Uğur

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır aynaya baktığımda kollarıma takılıp kalıyorum. Eskiden öyle değildim, ama son iki yılda kilo verince cildim toparlanmadı. Özellikle kol içlerim… ne giysem belli oluyor. Ne kadar spor yaptıysam da o deri fazlalığı gitmedi. Kollarımı gizlemeye başladım farkında olmadan. Kısa kollu giymekten kaçıyor, yazın bile hırkayla geziyordum.

Bir gün cesaret edip doktora gittim. “Bu durum sadece yaşla değil,” dedi, “derinin elastikiyetine bağlı.” Yani 25 yaşında da olsan, 55’inde de olsan fark etmiyor; eğer deri toparlanmıyorsa, tek çözüm ameliyat olabiliyor.

Yine de aklım karışık… Çünkü ameliyat fikri beni korkutuyor.

Acaba yaşım (34) bu işlem için erken mi?

Bir yandan “şimdi yaparsam ileride daha iyi olur” diyorum, bir yandan “ya pişman olursam” diye düşünüyorum.

Doktorlar “yaş sınırı yok, ama genel sağlık önemli” diyor. Benim derdim aslında sadece estetik değil; artık özgüvenimi geri kazanmak istiyorum.

Ama içimde hâlâ o soru var: Gerçekten zamanı geldi mi?

Sizce bu noktada ameliyat düşünmek mantıklı mı, yoksa biraz daha beklemeli miyim?

Çözüm
Benim doktorum yaş değil, “cilt kalitesi ve motivasyon” dedi. 33 yaşındaydım. Ameliyat sonrası gerçekten özgüvenim yerine geldi. Eğer seni rahatsız ediyorsa beklemenin anlamı yok. Vücudunu sevmenin en güzel yolu bazen yardım almak.
Ben 38 yaşındayım ve 3 yıl önce yaptırdım. Aynı senin gibi çok düşündüm ama sonuç mükemmeldi. Cildin durumu iyiyse yaş önemli değil. Bence doğru doktoru bul, önce muayenede görüş. Belki senin için mini germe yeterli olur.

Oyla 0
Ben de kilo verdikten sonra aynı sorunu yaşadım. Sporla toparlayamadım, sonunda ameliyat oldum. İyileşme süreci düşündüğüm kadar zor olmadı. Keşke daha önce yapsaydım dedim. Korkularımın hepsi yersizmiş.

Oyla 0
Benim doktorum yaş değil, “cilt kalitesi ve motivasyon” dedi. 33 yaşındaydım. Ameliyat sonrası gerçekten özgüvenim yerine geldi. Eğer seni rahatsız ediyorsa beklemenin anlamı yok. Vücudunu sevmenin en güzel yolu bazen yardım almak.

Oyla 0
Çözüm
Anlatımına çok yakın hissediyorum. Ben hâlâ karar aşamasındayım ama yaptıran herkesin yüzü gülüyor. En önemlisi doğru merkez seçmek. Fiyat yerine güveni baz almak gerekiyor. O zaman pişmanlık ihtimali çok azalıyor.

Oyla 0
Ben yaptırmadım ama yakın bir arkadaşım oldu. Onun için yaş değil psikolojik hazır oluşu belirleyici olmuştu. Kendini hazır hissettiğin an zaten cevabı buluyorsun. Belki önce birkaç doktordan fikir alabilirsin, rahatlatır.

Oyla 0
Geri
Üst Alt