Uzun zamandır aynaya baktığımda kollarıma takılıp kalıyorum. Eskiden öyle değildim, ama son iki yılda kilo verince cildim toparlanmadı. Özellikle kol içlerim… ne giysem belli oluyor. Ne kadar spor yaptıysam da o deri fazlalığı gitmedi. Kollarımı gizlemeye başladım farkında olmadan. Kısa kollu giymekten kaçıyor, yazın bile hırkayla geziyordum.
Bir gün cesaret edip doktora gittim. “Bu durum sadece yaşla değil,” dedi, “derinin elastikiyetine bağlı.” Yani 25 yaşında da olsan, 55’inde de olsan fark etmiyor; eğer deri toparlanmıyorsa, tek çözüm ameliyat olabiliyor.
Yine de aklım karışık… Çünkü ameliyat fikri beni korkutuyor.
Acaba yaşım (34) bu işlem için erken mi?
Bir yandan “şimdi yaparsam ileride daha iyi olur” diyorum, bir yandan “ya pişman olursam” diye düşünüyorum.
Doktorlar “yaş sınırı yok, ama genel sağlık önemli” diyor. Benim derdim aslında sadece estetik değil; artık özgüvenimi geri kazanmak istiyorum.
Ama içimde hâlâ o soru var: Gerçekten zamanı geldi mi?
Sizce bu noktada ameliyat düşünmek mantıklı mı, yoksa biraz daha beklemeli miyim?
Bir gün cesaret edip doktora gittim. “Bu durum sadece yaşla değil,” dedi, “derinin elastikiyetine bağlı.” Yani 25 yaşında da olsan, 55’inde de olsan fark etmiyor; eğer deri toparlanmıyorsa, tek çözüm ameliyat olabiliyor.
Yine de aklım karışık… Çünkü ameliyat fikri beni korkutuyor.
Acaba yaşım (34) bu işlem için erken mi?
Bir yandan “şimdi yaparsam ileride daha iyi olur” diyorum, bir yandan “ya pişman olursam” diye düşünüyorum.
Doktorlar “yaş sınırı yok, ama genel sağlık önemli” diyor. Benim derdim aslında sadece estetik değil; artık özgüvenimi geri kazanmak istiyorum.
Ama içimde hâlâ o soru var: Gerçekten zamanı geldi mi?
Sizce bu noktada ameliyat düşünmek mantıklı mı, yoksa biraz daha beklemeli miyim?