Leke Tedavisinde En Etkili Yöntem Hangisi? Lazer Mi, Serum Mu, Dermatolog Mu?

Derya Kaya

Kayıtlı Üye
Bir süredir özellikle yanak bölgemde güneş lekeleri ve sivilce sonrası oluşan koyu izlerle uğraşıyorum. Yazdan sonra daha da belirginleştiler ve ne yapsam tam olarak açılmıyorlar. Evde düzenli olarak C vitamini serumu kullanıyorum, arada asit içerikli ürünler de denedim ama ya çok yavaş ilerliyor ya da hiç fark göremiyorum. Açıkçası sabırsızlanmaya başladım.

Çevremde lazer yaptıranlar var, “tek seansta bile fark etti” diyen de var, “param boşa gitti” diyen de. Bir yandan dermatoloğa gitmeden böyle işlemlere başlamak ne kadar doğru emin değilim. Çünkü her leke aynı değil diyorlar; melazma başka, güneş lekesi başka, sivilce izi başka… Benimki tam olarak hangisi onu bile bilmiyorum.

Evde serumla devam mı etmeliyim, yoksa profesyonel bir tedaviye mi geçmeliyim gerçekten kararsız kaldım. Hem bütçe olarak hem de cildimi daha kötü yapma ihtimali beni düşündürüyor. Yanlış bir işlemle lekeleri artırmaktan korkuyorum açıkçası.

Cilt lekeleri için en etkili tedavi yöntemi nedir, lazer mi yoksa dermatolog kontrolünde farklı bir uygulama mı tercih edilmeli?

Ben de uzun süre serumlarla uğraştım ama melazmam olduğu için pek açılmadı. Dermatoloğa gidince önce cilt tipime uygun bir tedavi planı yaptı, sonra hafif bir lazer uyguladı. Tek başına lazer değil, kombin tedavi işe yaradı. O yüzden önce teşhis çok önemli gerçekten.

Oyla 0
Bende sivilce lekeleri vardı ve düzenli asit + güneş kremiyle ciddi açılma oldu ama sabır gerekiyor. En az 4-5 ay düzenli kullanımda fark gördüm. Lazer düşünmedim çünkü lekelerim yüzeyseldi. Eğer derin değilse evde bakım da işe yarayabiliyor.

Oyla 0
Ben maalesef bilinçsiz bir güzellik merkezinde işlem yaptırdım ve lekelerim daha da koyulaştı. Sonradan öğrendim ki melazmada bazı lazerler ters etki yapabiliyormuş. Keşke önce dermatoloğa gitseydim dedim. O yüzden mutlaka uzman kontrolü öneririm.

Oyla 0
Güneş kremi kullanımı çok kritik. Ben leke tedavisi görürken bile yeterince yenilemediğim için tekrar oluştu. Lazer mucize değil, koruma olmazsa geri geliyor. Şu an en çok güneşten korunmaya odaklandım, gerçekten fark ediyor.

Oyla 0
Benim lekelerim hormon kaynaklıydı, doğum sonrası çıktı. Dermatolog hem krem tedavisi verdi hem de sabırlı olmam gerektiğini söyledi. Yaklaşık 6 ayda belirgin açılma oldu. Yani süreç uzun ama doğru yönlendirmeyle ilerlemek en sağlıklısı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt