Makyaj Altında Terleme Sorununa Ne İyi Gelir?

Yasemin Acar

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda en büyük makyaj sorunum yüz terlemesi. Ne zaman makyaj yapsam özellikle burun çevrem, alnım ve dudak üstüm terliyor. Sabah dışarı çıkarken pürüzsüz olan makyajım yarım saat sonra sanki eriyormuş gibi oluyor. Özellikle yazın ya da kalabalık ortamlarda bu durum iyice artıyor.

Pudra, baz, sabitleyici sprey... Hepsini denedim ama hiçbir şey tam çözüm olmadı. Bazı ürünler teri önlemek yerine daha da artırıyor. Cildim karma olduğu için matlaştırıcı ürünler yanaklarımı kurutuyor ama T bölgesinde parlama yapıyor. Artık gün içinde makyajımı sürekli tazelemekten sıkıldım.

Bir arkadaşım “nem bazlı ürünler kullan” dedi, diğeri “makyaj öncesi yüzünü buzla sil, gözenekler küçülür” önerisini verdi. Buz gerçekten işe yarıyor gibi ama kalıcılığı kısa sürüyor. Benim istediğim hem doğal duran hem de terlemeye dayanıklı bir makyaj rutini oluşturmak.

Siz ne yapıyorsunuz? Makyaj altında terleme sorunu yaşayanlar için işe yarayan bir yöntem veya ürün var mı?

Yüzü makyajdan önce buzla silmek gerçekten işe yarıyor. Ayrıca matlaştırıcı baz yerine gözenek sıkılaştırıcı baz dene. Ben bu şekilde terlemeyi büyük ölçüde azalttım, makyajım da daha uzun süre kalıyor.

Oyla 0
Benim çözümüm sabitleyici sprey. Makyaj bittikten sonra ince bir tabaka halinde sıkıyorum, hem terlemeyi azaltıyor hem makyajı sabitliyor. Özellikle yaz aylarında kurtarıcı oluyor.

Oyla 0
Terlemeye karşı pudra yerine yağ emici kâğıt kullanıyorum. Makyajı bozmadan fazla nemi alıyor. Günde birkaç kez uygulamak yeterli. Böylece cilt daha hafif kalıyor.

Oyla 0
Makyajdan önce yüzümü iyice nemlendiriyorum. Cilt yeterince nemli olunca fazla yağ ve ter üretmiyor. Üzerine su bazlı fondöten sürüyorum, terlemeyi ciddi şekilde azalttı.

Oyla 0
Güneş koruyucunun da etkisi büyük. Kalın yapılı kremler terlemeyi artırıyor. Hafif, matlaştırıcı güneş koruyucu kullanınca fark ettim; makyaj hem sabit kalıyor hem cilt daha rahatlıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt