Makyaj Ürünlerini Seçerken En Çok Nerede Yanılıyoruz?

Gülçin Tunç

Kayıtlı Üye
Makyaj ürünü alırken yaptığım hataları sonradan fark ediyorum ama iş işten geçmiş oluyor. Ambalajına, vaatlerine ya da sosyal medyada çok övülmesine kapılıp aldığım ürünlerin bir kısmı cildimde hiç beklediğim gibi durmuyor. Özellikle “herkese yakışıyor” denilen ürünlerin bana hiç uymadığını gördüğüm çok oldu.

Bir ürünü alırken çoğu zaman kendi cilt tipimi, günlük kullanım alışkanlıklarımı ya da makyajdan beklentimi yeterince düşünmüyorum. O anki hevesle, başkasında güzel durduğu için bana da yakışacağını varsayıyorum. Sonra ürün ya ağır geliyor, ya kalıcı olmuyor ya da cildimde pütür pütür duruyor. Bu da hayal kırıklığı yaratıyor.

Zamanla anladım ki makyaj ürünü seçmek sadece “iyi ürün” seçmek değil, “bana uygun ürün” seçmekmiş. Ama bunu fark etmek çoğu zaman deneme yanılma yoluyla oluyor. Asıl merak ettiğim, herkesin en sık düştüğü ortak hataların neler olduğu.

Makyaj ürünü seçerken en çok hangi noktalarda yanılıyoruz?

Bence en büyük hata ürünleri başkasında gördüğümüz gibi bizde de aynı duracağını sanmak. Her cilt tipi, her yüz yapısı farklı. Bunu kabullenmeyince hayal kırıklığı kaçınılmaz oluyor.

Oyla 0
Vaatlere fazla inanıyoruz. “24 saat kalıcı”, “maske gibi durmaz” gibi iddialar her ciltte aynı sonucu vermiyor. Ben artık bu tür söylemlere daha temkinli yaklaşıyorum.

Oyla 0
Deneme yapmadan ürün almak büyük risk. Tester denemediğim ürünlerin çoğu elimde kaldı. Işık altında değil, gerçek ciltte nasıl durduğunu görmek çok önemli.

Oyla 0
Cilt tipimizi yanlış tanımlamak da büyük hata. Ben uzun süre cildimi kuru sanıyordum, meğer karma ciltmiş. Bu farkı anlayınca ürün seçimim tamamen değişti.

Oyla 0
Cilt tipimizi yanlış tanımlamak da büyük hata. Ben uzun süre cildimi kuru sanıyordum, meğer karma ciltmiş. Bu farkı anlayınca ürün seçimim tamamen değişti.

Oyla 0
Geri
Üst Alt