Mevsim Geçişlerinde Saç Dökülmesi Artıyor Mu Sizde De?

Dilara Sevim

Kayıtlı Üye
Mevsimler değiştikçe saçlarımın da buna tepki verdiğini fark ediyorum. Özellikle havalar serinlemeye başladığında duşta, tarakta ve yerde daha fazla saç görür oluyorum. Normalde de dökülme var ama bu dönemlerde belirgin şekilde artıyor. Bu yüzden ister istemez “acaba bir sorun mu var” diye düşünmeye başlıyorum.

Çevremdekiler bunun çok normal olduğunu söylüyor ama insan kendi saçını görünce yine de tedirgin oluyor. Çünkü dökülme artınca saçlarımın daha sönük durduğunu, topladığımda eskisi kadar dolgun hissettirmediğini fark ediyorum. Bir yandan “mevsimseldir geçer” diyorum, bir yandan da ya geçmezse diye içim içimi yiyor.

Bu dönemlerde ekstra bakım yapmalı mıyım, yoksa saçımı rahat mı bırakmalıyım kararsızım. Daha fazla ürün kullanınca saçım ağırlaşıyor, hiç dokunmayınca da dökülme gözümde büyüyor. Ne kadarının normal sınırlar içinde olduğunu bilmek insanı gerçekten rahatlatırdı.

Açıkçası yalnız olmadığımı bilmek istiyorum. Bu döngüyü yaşayan ve gerçekten geçirdiğini görenler varsa deneyimlerini duymak bana iyi gelir.

Mevsim geçişlerinde saç dökülmesinin artması gerçekten normal mi, sizde de bu durum oluyor mu?

Bende her sene özellikle sonbaharda aynı şey oluyor. İlk başta çok panikliyordum ama artık alıştım. Yaklaşık 1–2 ay sürüyor, sonra kendiliğinden azalıyor. Bu dönemde saçımı daha nazik kullanmaya çalışıyorum, ekstra bir şey yapmıyorum.

Oyla 0
Mevsim geçişlerinde dökülme bende de artıyor. Özellikle tarakta fark ediyorum. Bir süre sonra durduğunu bildiğim için artık eskisi kadar stres yapmıyorum. Stres yaptıkça daha çok dökülüyor gibi hissediyorum.

Oyla 0
Benim saçlarım ince telli olduğu için dökülme daha dramatik görünüyor. Mevsim geçişlerinde bu daha da belirginleşiyor. Ama saç derisinde açılma olmadığı sürece bunun geçici olduğunu kabul ettim.

Oyla 0
Her sene aynı dönemde dökülme yaşıyorum. Önceden vitaminlere yüklenirdim ama artık gerek görmüyorum. Saçlarım zaten birkaç ay sonra toparlıyor. Sabırlı olmak gerekiyor.

Oyla 0
Bence mevsimsel dökülme gerçekten var. Ben bunu kabullendikten sonra daha rahatladım. Saçımı zorlamamaya, sıkı toplamamaya dikkat ediyorum. Bu dönemi daha az hasarla atlatmaya çalışıyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt