Hasan Demir
Kayıtlı Üye
Mevsim geçişlerinde dökülmeden çok saç kırılmasının arttığını fark edenlerdenim. Özellikle yazdan sonbahara ya da kıştan bahara geçerken saçlar daha kolay kopuyor, uçlar çabuk yıpranıyor. Saçlarımın boyu çok uzun değil ama yine de kırıklar bariz hale geliyor. Bu durum dökülme kadar konuşulmuyor ama görüntü açısından en az onun kadar can sıkıcı.
Bakım rutinimde çok büyük değişiklikler yapmıyorum ama mevsim geçişlerinde saçın verdiği tepki farklı oluyor. Forumlarda okuduklarıma göre nem dengesinin bozulması, saç tellerinin zayıflaması ve dış etkenler bu durumu tetikleyebiliyormuş. Ama herkes için bu kadar belirgin mi, yoksa benim saç yapımla mı alakalı emin değilim.
Kırılma artınca insan ister istemez dökülmeyle karıştırıyor ve daha çok stres yapıyor. Bu yüzden sebebini netleştirmek istiyorum.
Mevsim geçişlerinde saç kırılmasının bu kadar artmasının temel nedeni sizce ne?
Bakım rutinimde çok büyük değişiklikler yapmıyorum ama mevsim geçişlerinde saçın verdiği tepki farklı oluyor. Forumlarda okuduklarıma göre nem dengesinin bozulması, saç tellerinin zayıflaması ve dış etkenler bu durumu tetikleyebiliyormuş. Ama herkes için bu kadar belirgin mi, yoksa benim saç yapımla mı alakalı emin değilim.
Kırılma artınca insan ister istemez dökülmeyle karıştırıyor ve daha çok stres yapıyor. Bu yüzden sebebini netleştirmek istiyorum.
Mevsim geçişlerinde saç kırılmasının bu kadar artmasının temel nedeni sizce ne?