Mevsim Geçişlerinde Saç Kırılması Neden Artıyor?

Hasan Demir

Kayıtlı Üye
Mevsim geçişlerinde dökülmeden çok saç kırılmasının arttığını fark edenlerdenim. Özellikle yazdan sonbahara ya da kıştan bahara geçerken saçlar daha kolay kopuyor, uçlar çabuk yıpranıyor. Saçlarımın boyu çok uzun değil ama yine de kırıklar bariz hale geliyor. Bu durum dökülme kadar konuşulmuyor ama görüntü açısından en az onun kadar can sıkıcı.

Bakım rutinimde çok büyük değişiklikler yapmıyorum ama mevsim geçişlerinde saçın verdiği tepki farklı oluyor. Forumlarda okuduklarıma göre nem dengesinin bozulması, saç tellerinin zayıflaması ve dış etkenler bu durumu tetikleyebiliyormuş. Ama herkes için bu kadar belirgin mi, yoksa benim saç yapımla mı alakalı emin değilim.

Kırılma artınca insan ister istemez dökülmeyle karıştırıyor ve daha çok stres yapıyor. Bu yüzden sebebini netleştirmek istiyorum.

Mevsim geçişlerinde saç kırılmasının bu kadar artmasının temel nedeni sizce ne?

Bende de mevsim geçişlerinde kırılma ciddi şekilde artıyor. Özellikle yazdan sonra saç telleri zaten yıpranmış oluyor. Üzerine hava değişimi gelince kırılma kaçınılmaz hale geliyor. Bakım yapınca biraz toparlıyor.

Oyla 0
Nem dengesinin bozulması bence en büyük sebep. Saç birden kuru kalıyor ya da tam tersi nemleniyor. Bu geçiş döneminde saç daha hassas oluyor. Ben bunu yıllardır yaşıyorum.

Oyla 0
Isı değişimi ve saçın daha sık şapka, bere altında kalması da etkiliyor. Kışa geçerken sürtünme artıyor. Ben buna dikkat edince kırılma biraz azaldı.

Oyla 0
Beslenme eksikliği de önemli. Mevsim geçişlerinde saç telleri yeterince beslenemeyince kırılma artıyor. Ben protein ağırlıklı beslenince farkı hissettim.

Oyla 0
Kırılma dökülmeden farklı ama insanlar genelde ayırt edemiyor. Ben bunu öğrendikten sonra daha az panik yapıyorum. Doğru bakım kırılmayı azaltıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt