Mevsim Geçişlerinde Saçlar Neden Daha Cansız Görünüyor?

Taner Sağlam

Kayıtlı Üye
Mevsim geçişlerinde saçlarımda fark ettiğim en net şey, dökülmeden çok cansızlık oluyor. Özellikle yazdan sonbahara ya da kıştan bahara geçerken saçlar daha mat, daha sönük ve güçsüz görünüyor. Normalde hacimli duran saçlar bir anda formunu kaybediyor. Bu durum dökülme kadar korkutucu olmasa da görüntü olarak insanın moralini bozuyor.

Bakım rutinimde çok büyük bir değişiklik yapmıyorum ama yine de saçların verdiği tepki bariz oluyor. Forumlarda okuduğum kadarıyla hava değişimi, nem oranı, güneş ışığı ve vücudun genel adaptasyon süreci saçları doğrudan etkileyebiliyormuş. Ama herkesin saçının bu kadar belirgin tepki verip vermediğini merak ediyorum. Bazıları “çok normal” diyor, bazıları ise beslenme ve bakım eksikliğine bağlıyor.

Benim derdim saçın eskisi gibi canlı görünmesini sağlamak. Bunun gerçekten sadece mevsimle mi alakalı olduğunu, yoksa benim fark etmediğim başka etkenler mi olduğunu anlamaya çalışıyorum.

Mevsim geçişlerinde saçların bu kadar cansız ve mat görünmesinin asıl nedeni sizce ne?

Bende bu durum her mevsim geçişinde oluyor. Özellikle yazdan sonra saçlar ciddi anlamda yorgun görünüyor. Güneş ve deniz etkisi birikmiş oluyor, bu da sonbaharda ortaya çıkıyor. Zamanla toparlıyor ama ilk başta moral bozucu.

Oyla 0
Nem oranının çok etkili olduğunu düşünüyorum. Hava birden değişince saçlar da adapte olmakta zorlanıyor. Ben bu dönemlerde saçımı daha az yıkıyorum ve daha nazik davranıyorum, bu biraz yardımcı oluyor.

Oyla 0
Beslenme konusu da önemli. Mevsim geçişlerinde iştah ve düzen değişiyor. Bu da saçlara yansıyor. Ben buna dikkat edince cansızlık daha kısa sürdü.

Oyla 0
Bence stres de bu işin içinde. Mevsim geçişleri genelde yoğun dönemlere denk geliyor. Saçlar bu stresi hemen belli ediyor. Ben bunu kendimde net görüyorum.

Oyla 0
Bu durum geçici ama bilmeyince insan kalıcı sanıyor. Ben artık her sene olacağını bildiğim için daha sakinim. Birkaç ay içinde saçlarım eski formuna dönüyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt