Oje Kullandıkça Tırnaklarım Sararıyor, Bunu Nasıl Önleyebilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nevin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nevin

Kayıtlı Üye
Merhabalar,
Ben düzenli olarak oje kullanan biriyim. Tırnaklarım boş kaldığında kendimi eksik hissediyorum resmen 😅 Haftada en az iki kez değiştiriyorum rengini. Fakat son zamanlarda dikkatimi çeken bir şey var: tırnaklarımın doğal rengi baya sararmaya başladı. Özellikle açık renkli ojeler sürdüğümde o sarılık daha da belli oluyor ve hiç hoş durmuyor.

Arkadaşlarım bazı önerilerde bulundu. Biri altına mutlaka baz sürmem gerektiğini söyledi, bir diğeri limonlu karbonatla temizlememi önerdi. Ama bir yandan da fazla oje kullanmak zaten tırnağa zarar diyenler var. Aklım karıştı açıkçası.

Ben hem ojemden vazgeçmek istemiyorum, hem de tırnaklarım sağlıklı ve temiz görünsün istiyorum.
Siz bu sorunu yaşadınız mı, çözüm olarak ne uyguladınız?
Gerçekten etkili olan yöntemleri paylaşırsanız çok sevinirim 💛

Aynı problem bende de vardı. Sürekli oje sürüyordum, hatta bazen oje çıkarmadan üstüne yeni renk geçiyordum. Sonra fark ettim ki tırnaklarımın rengi iyice sararmış.

Bir süredir ojeyi sürmeden önce şeffaf baz oje kullanıyorum. Bu tırnağın hava almasını sağlıyor ve doğrudan renkli ojeyle temas etmesini önlüyor. Ayrıca ayda bir limon suyuna batırıp karbonatla hafifçe ovalıyorum. O sarılığı epey azalttı.

Oyla 0
Ben bu sorunu yaşadığımda kozmetik ürünlerden çok doğal çözümlere yöneldim. Haftada bir limon ve karbonatla hazırladığım karışımı tırnaklarıma sürdüm. Hem beyazlattı hem de tırnak yüzeyini daha parlak hale getirdi.

Ayrıca uzun süreli oje kullanımından sonra en az 2-3 gün ojeye ara veriyorum. Tırnakların biraz nefes alması gerçekten fark yaratıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt