Oje Sürerken Kuruma Süresini Kısaltmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Fatma Gündüz

Kayıtlı Üye
Ben oje sürerken hep acele ederim, sonra da pişman olurum. Bir katı kalın sürerim, hemen ikinciyi atarım, sonra da “neden kurumuyor” diye sinirlenirim. Sonra o güzelim oje bir çarşafa, bir fermuara dokunur ve gider.

Sonradan öğrendim ki mesele sadece “kurutmak” değil, nasıl sürdüğün. Kalın katlar kurumaz, karıştırılmış oje çizgi bırakır. Hatta bazı markalar ısıya duyarlıymış; sıcak ortamda kurumak daha uzun sürüyor.

Ben artık şöyle yapıyorum: önce tırnakları tamamen temizliyorum, baz sürüyorum, sonra iki ince kat oje, en son top coat. Bu şekilde hem daha hızlı kuruyor hem pürüzsüz oluyor.

Siz oje sürerken kuruma süresini kısaltmak için ne yapıyorsunuz? Gerçekten işe yarayan püf noktalarınız var mı?

En önemli şey ince kat sürmek. Kalın sürülen oje asla kurmaz. Ben her kat arasında 2 dakika bekliyorum, sonra top coat. Süreyi çok kısaltıyor.

Oyla 0
Tırnak yüzeyini alkollü pamukla temizle, yağ kalıntısı kalmasın. Oje daha iyi tutunuyor ve daha çabuk kuruyor. Küçük bir detay ama etkili.

Oyla 0
Çözüm
Ben top coat’ı hemen değil, 1 dakika sonra sürüyorum. Hemen sürersen alttaki kurumuyor. Zamanlamayı iyi ayarlamak fark ettiriyor.

Oyla 0
Oje sürmeden önce tırnakları buz gibi suya batırmak da işe yarıyor. Tırnak ısısı düşünce oje daha hızlı sabitleniyor. Küçük ama etkili bir hile.

Oyla 0
Geri
Üst Alt