Oje Tırnakları Neden Sarartıyor Olabilir?

Nazlı Özbek

Kayıtlı Üye
Bugün ojelerimi çıkarırken aynen film sahnesi gibi bir an yaşadım. Işıkta tırnaklarıma baktım ve hepsi sarı renge dönmüş! Özellikle başparmak tırnağım bildiğin limon gibi. Önce “ışık yansımasıdır” dedim ama değilmiş. O an içim burkuldu; sanki tırnaklarım bana “biraz nefes aldır” diyor gibiydi.

Son zamanlarda çok fazla koyu tonlar kullanıyorum; bordo, lacivert, siyah... Bir de itiraf edeyim, baz oje sürmeyi çoğu zaman atlıyorum. Belki de bütün mesele o? İnternette araştırdım, kimisi pigmentlerden diyor, kimisi oksitlenmeden, kimisi sağlık sorunu bile olabilir demiş.

Artık aynaya bakar gibi tırnaklarıma bakıyorum, acaba geri dönerler mi diye.

Sizce bu sararma tamamen ojeden mi kaynaklanıyor, yoksa başka bir sorun olabilir mi?

Aynı durumu yaşadım. Özellikle koyu renk ojelerde baz oje kullanmazsam tırnaklarım anında sararıyor. Doktorum “sağlıkla ilgisi yok, pigment boyaması” dedi. İki hafta ojesiz kalıp limonla hafif ovaladım, rengi açıldı. Artık bazsız oje sürmüyorum, cidden fark yaratıyor.

Oyla 0
Ben vitamin eksikliği sandım önce ama sonradan fark ettim, tamamen ojeyle alakalıymış. Hele kırmızı oje tam suçlu! Tırnak yapısı gözenekli olduğu için pigmentleri emiyor. Ben baz kat kullanmaya başladım, bir de E vitaminli yağ sürüyorum. Şimdi tertemiz duruyorlar.

Oyla 0
Bende de bu sararma özellikle jel oje döneminden sonra başladı. Sanırım tırnak üstü fazla törpülenince daha çabuk renk tutuyor. Jel sonrası normal oje bile tırnağı boyuyor. Ben badem yağıyla bir süre masaj yaptım, iki ayda toparladı. Ama sabır işi gerçekten.

Oyla 0
Benim tırnaklarım da sararmıştı ama doktora gittim, demir eksikliği çıktı. Her şey o kadar birbirine bağlı ki! Oje etkiliyor ama bazen vücuttan da kaynaklanabiliyor. Eğer uzun süre geçmiyorsa kan değerlerine baktırmanı öneririm. Belki içeriden destek gerekebilir.

Oyla 0
Koyu renk oje sürmeyi çok seviyorum ama tırnak sararması en sinir bozucu kısmı. Benim çözümüm, ojeyi çıkardıktan sonra tırnak beyazlatıcı kalem kullanmak oldu. Hem renk açıyor hem de bakımlı duruyor. Küçük bir detay ama moral farkı yaratıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt