Prozinc Salicade Şampuan Ne İşe Yarar?

Ali Keskin

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır geçmek bilmeyen bir saç derisi problemim var. Kaşıntı, kepek, zaman zaman kızarıklık… Ne denediysem ya kısa vadeli çözümler sundu ya da hiç işe yaramadı. En sonunda bir dermatoloğa gittim ve bana Prozinc Salicade şampuanı önerdi.

İçeriğinde salistik asit olduğu için saç derisindeki ölü hücreleri arındırdığı, kepeklenmeyi azalttığı ve özellikle seboreik dermatit gibi inatçı saç derisi problemlerinde etkili olduğu söyleniyor. Ancak ilk kullanımda bile biraz kuruluk hissettim. Şampuanın temizleyici etkisi iyi ama saç uçlarını sertleştirdiğini fark ettim — sanırım nemlendirme özelliği pek yok.

Şimdi aklımda şu var:
Bu şampuanı düzenli kullananlar oldu mu? Etkisini ne kadar sürede göstermeye başladı?

Ayrıca bu kurutucu etkisi için yanına başka bir ürün (belki nemlendirici bakım kremi?) kullanan varsa tavsiyenizi almak isterim.

Bitmek bilmeyen saç derisi sorunlarıyla uğraşan varsa ve bu ürünü denemişse, deneyimlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. Özellikle uzun vadede gerçekten rahatlama sağladı mı, yoksa sadece geçici bir çözüm mü?

Herkese şimdiden teşekkürler!

Merhaba,
Öncelikle çok geçmiş olsun, yaşadıklarını okurken kendimi gördüm diyebilirim. Ben de yıllarca seboreik dermatitle uğraştım, özellikle stresli dönemlerde iyice alevleniyordu. Kaşıntı, kepek, kızarıklık derken resmen sosyal hayatımı bile etkiler hale gelmişti.

Prozinc Salicade şampuanı ben de dermatolog tavsiyesiyle kullanmaya başladım. İlk başta sende olduğu gibi saç derimde ferahlık hissi yaratmıştı ama saç uçlarımda o sertlik ve kuruluk hissi kesinlikle oluyor — yalnız değilsin yani. Bu şampuanın güçlü bir arındırıcı etkisi var, ama nemlendirme kısmı zayıf kalıyor. Ben bu yüzden haftada 2-3 kez Prozinc’i kullanıp, diğer günlerde daha yumuşak, nemlendirici içerikli bir şampuanla destekledim. Özellikle duş sonrası saç derisine uygun bir tonik ya da nemlendirici sprey kullanmak da denge sağlıyor.

Etkisini soracak olursan; bende ilk 2 haftadan sonra kaşıntı ve pullanma ciddi şekilde azaldı. Kızarıklık biraz daha geç geçti ama genel olarak rahatlama sağladı. Tamamen geçirdi mi? Hayır, ama kontrol altına almayı öğrendim diyebilirim.

Uzun vadede düzenli kullanım ve yanında destekleyici ürünlerle işe yarıyor ama tek başına her derde deva değil. Eğer kullanacaksan mutlaka saç kremi ya da nemlendirici bir ürünle birlikte kullanmanı tavsiye ederim, özellikle uçlara yoğunlaşarak.

Umarım kısa zamanda sen de rahatlama yaşarsın. Gerçekten insanı çok yıpratan bir süreç, ama doğru ürün kombinasyonuyla denge kurulabiliyor. Takipteyim, gelişmeleri paylaşırsan sevinirim 🌿

Merhaba,
Öncelikle çok geçmiş olsun, yaşadıklarını okurken kendimi gördüm diyebilirim. Ben de yıllarca seboreik dermatitle uğraştım, özellikle stresli dönemlerde iyice alevleniyordu. Kaşıntı, kepek, kızarıklık derken resmen sosyal hayatımı bile etkiler hale gelmişti.

Prozinc Salicade şampuanı ben de dermatolog tavsiyesiyle kullanmaya başladım. İlk başta sende olduğu gibi saç derimde ferahlık hissi yaratmıştı ama saç uçlarımda o sertlik ve kuruluk hissi kesinlikle oluyor — yalnız değilsin yani. Bu şampuanın güçlü bir arındırıcı etkisi var, ama nemlendirme kısmı zayıf kalıyor. Ben bu yüzden haftada 2-3 kez Prozinc’i kullanıp, diğer günlerde daha yumuşak, nemlendirici içerikli bir şampuanla destekledim. Özellikle duş sonrası saç derisine uygun bir tonik ya da nemlendirici sprey kullanmak da denge sağlıyor.

Etkisini soracak olursan; bende ilk 2 haftadan sonra kaşıntı ve pullanma ciddi şekilde azaldı. Kızarıklık biraz daha geç geçti ama genel olarak rahatlama sağladı. Tamamen geçirdi mi? Hayır, ama kontrol altına almayı öğrendim diyebilirim.

Uzun vadede düzenli kullanım ve yanında destekleyici ürünlerle işe yarıyor ama tek başına her derde deva değil. Eğer kullanacaksan mutlaka saç kremi ya da nemlendirici bir ürünle birlikte kullanmanı tavsiye ederim, özellikle uçlara yoğunlaşarak.

Umarım kısa zamanda sen de rahatlama yaşarsın. Gerçekten insanı çok yıpratan bir süreç, ama doğru ürün kombinasyonuyla denge kurulabiliyor. Takipteyim, gelişmeleri paylaşırsan sevinirim 🌿
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben de kullanmaya başladım, bakalım zamanla ne gibi etkilerini göreceğim. Elimden geldiğince düzenli kullanıyorum gerçi — aslında kullanmak zorundayım, çünkü başka çarem kalmadı. Ama gelişmeler oldukça mutlaka buradan paylaşırım. Kendinize çok iyi bakın!

Geri
Üst Alt