PRP Saç Tedavisi Kliniklerde Ortalama Ne Kadar?

Pelin Sönmez

Kayıtlı Üye
Son birkaç aydır saç dökülmem belirgin şekilde arttı ve artık PRP saç tedavisi yaptırmayı ciddi ciddi düşünüyorum. Fakat araştırma yaptıkça kafam daha da karıştı çünkü klinikten kliniğe fiyatlar inanılmaz değişiyor. Aynı işlem bir yerde 3.000 TL, başka bir yerde 8.000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Gerçekten bu farkın sebebi ne, anlamıyorum.

Okuduklarıma göre PRP’nin fiyatını etkileyen birkaç temel faktör var. En önemlisi, kullanılan kitin kalitesi. Bazı klinikler özel tüp sistemleriyle daha yoğun plazma elde ediyor, bu da etkiyi artırıyor ama maliyeti yükseltiyor. Ayrıca doktorun tecrübesi, kullanılan cihazlar ve seans sayısı da fiyatı değiştiriyor.

Bazı yerler kampanyalı paket sunuyor ama bu durumda kullanılan malzemenin kalitesi tartışmalı olabiliyor. Gerçekten etkili bir sonuç almak istiyorsam, sadece fiyata değil, kliniğin güvenilirliğine de bakmam gerektiğini biliyorum.

Yine de merak ediyorum: Ortalama bir PRP seansı için ne kadar bütçe ayırmak mantıklı olur?

Uygun fiyatlı olanlar gerçekten fark yaratıyor mu?

Ben İstanbul’da yaptırdım, seans başı 4.500 TL idi. Üç seans sonunda saç dökülmem azaldı. Bence fiyat kadar kullanılan sistem de önemli.

Oyla 0
Ben 3.000 TL’ye yaptırmıştım ama etkisi kısa sürdü. Sonra daha iyi bir klinikte 5.500 TL’ye tekrar yaptırdım, fark gerçekten çok belirgindi.

Oyla 0
PRP fiyatı genelde kullanılan tüp sistemine göre değişiyor. Bazı klinikler yoğun plazma işlemi yapıyor, o da doğal olarak daha pahalıya geliyor.

Oyla 0
Benim uzmanım seansları kişiye özel ayarladı, toplamda 15.000 TL’ye 4 seans yaptırdım. İlk ayda fark ettim, saçlarımın yapısı bile değişti.

Oyla 0
Fiyat tek başına kaliteyi belirlemiyor ama ucuz diye tercih etmek riskli. Ben önce klinik hakkında yorumlara baktım, sonra karar verdim. Sonuçtan memnunum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt