PRP Saç Tedavisi Nedir ve Kadınlarda Gerçekten İşe Yarar Mı?

Yaren Polat

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saç dökülmem arttı ve aynada her baktığımda moralim biraz daha bozuluyor. İnternette araştırırken PRP tedavisini o kadar çok gördüm ki artık kafam karmakarışık. Herkes “mucize gibi” diyor ama gerçekten öyle mi bilmiyorum. Özellikle kadınlarda işe yarayıp yaramadığını çok merak ediyorum.

Anladığım kadarıyla PRP, kişinin kendi kanından alınan plazmanın saç derisine enjekte edilmesiyle yapılıyor. Yani kimyasal değil, tamamen vücudun kendi hücreleriyle besleme işlemiymiş. Mantıklı geliyor, ama işe yarayıp yaramadığı kişiden kişiye değişiyormuş. Kimi “üç seansta bile fark ettim” diyor, kimisi “hiç sonuç alamadım” yazmış.

Benim saç dökülmem mevsimsel değil; son bir yıldır sürekli devam ediyor. O yüzden kalıcı bir çözüm arıyorum. PRP’nin dökülmeyi durdurduğunu, yeni saç çıkışını desteklediğini iddia ediyorlar ama kanıtlar hep kişisel yorumlara dayanıyor gibi.

Gerçekten bu yöntem işe yarıyor mu, yoksa geçici bir etki mi yaratıyor?

Aranızda deneyip fayda gören var mı?

Ben üç seans PRP yaptırdım. Saçlarımda dökülme azaldı ama gürleşme için biraz daha zaman gerekiyor sanırım. Doğal bir yöntem olduğu için içim rahat.

Oyla 0
Benim dökülmem doğum sonrası başlamıştı. PRP yaptırınca üçüncü seanstan sonra fark ettim, özellikle ön kısımlarda yeni tüy gibi saçlar çıktı.

Oyla 0
Bence PRP işe yarıyor ama düzenli yapılması gerekiyor. Ben iki seans sonra bırakmıştım, etkisi kısa sürdü. Sabırla devam edince daha kalıcı oluyor.

Oyla 0
Benim saçlarım ince telli, PRP’den sonra daha canlı görünmeye başladı. Dökülme tamamen durmadı ama azaldı. Uzman iyi olursa sonuç fark ediyor.

Oyla 0
Ben PRP ile mezoterapiyi birlikte yaptırdım. Tek başına PRP biraz yavaş etki ediyor ama kombinlenince gerçekten fark yaratıyor. Cildim bile daha sağlıklı oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt