PRP Saç Tedavisi Saç Dökülmesini Ne Kadar Sürede Durdurur?

Hasret

Kayıtlı Üye
Son dönemde saç dökülmesi problemim arttığı için farklı yöntemleri araştırıyorum. En çok önerilenlerden biri de PRP saç tedavisi. Bildiğim kadarıyla bu yöntemde kişinin kendi kanı alınıp özel işlemlerden geçiriliyor ve plazma kısmı saç derisine enjekte ediliyor. Böylece saç kökleri daha fazla besleniyor, dolaşım hızlanıyor ve saç dökülmesinin önüne geçiliyor.

Ama asıl merak ettiğim nokta, bunun ne kadar sürede etkisini gösterdiği. Bazı kaynaklarda birkaç seans sonra dökülmenin azaldığı yazıyor, bazıları ise en az 3-4 ay beklemek gerektiğini söylüyor. Seansların genellikle 3-4 hafta arayla yapıldığı ve toplamda 4-6 seans uygulandığı belirtiliyor. Yani hızlı bir çözüm değil gibi görünüyor, biraz sabır istiyor.

PRP’nin özellikle yeni başlayan dökülmelerde ve zayıflayan saçlarda daha etkili olduğu söyleniyor. İleri seviye kellikte ya da saç kökleri tamamen yok olmuş bölgelerde mucize beklenmemesi gerektiği vurgulanıyor. Etkinin kalıcı olup olmaması ise kişinin genetik yapısı, yaşam tarzı ve tedaviye devam edip etmemesiyle bağlantılı.

Şimdi aklımdaki soru şu: PRP tedavisi gerçekten kaç seans sonunda saç dökülmesini gözle görülür şekilde azaltıyor ve bu etki uzun vadede korunabiliyor mu?

Bende mevsimsel dökülme çok fazlaydı. PRP’ye başladıktan sonra 2. seanstan itibaren dökülme azalmaya başladı. 4. seans sonunda saçlarım daha güçlü görünüyordu. Tamamen durmadı ama belirgin şekilde azaldı.

Oyla 0
PRP yaptırdım ve ilk 1 ay pek fark görmedim. 3. ayda dökülmem ciddi anlamda azaldı. Doktorum düzenli seanslara devam etmemi söyledi, bırakınca etkisi azalabiliyor. Yani süreklilik önemli.

Oyla 0
Bende genetik dökülme vardı, PRP dökülmeyi tamamen durdurmadı ama saç tellerim daha kalınlaştı. Yaklaşık 4-5 ay sonra fark belirginleşti. Tam çözüm değil ama destek tedavi olarak güzel.

Oyla 0
PRP yaptırdığımda ilk başta hiçbir etki görmeyince hayal kırıklığı yaşadım. Sonrasında 3. seanstan itibaren saç dökülmem azaldı. Şimdi 6 seans bitirdim, saçlarım daha sağlıklı görünüyor.

Oyla 0
PRP’nin etkisini hemen beklememek lazım. Bende dökülme 2. aydan sonra azaldı. Düzenli yaptırınca saçın daha canlı ve güçlü çıktığını fark ediyorsun. Kalıcı olmasa da dökülmeyi ciddi şekilde kontrol altına alıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt