PRP Saç Tedavisi Sonrası Kaşıntı Olması Normal mi?

Oya Tamer

Kayıtlı Üye
PRP tedavisinin üçüncü seansını yaptırdım ve işlemden sonraki gün saç derimde hafif bir kaşıntı hissi başladı. İlk başta önemsemedim ama akşam olunca his daha da belirginleşti. Kızarıklık yok, yanma da hissetmiyorum, sadece hafif bir kaşıntı var. Önce alerjik bir durum olabileceğini düşündüm ama sonra bunun birçok kişide yaşandığını okudum.

Uzmanımı aradım, bunun genelde doğal bir yenilenme belirtisi olduğunu söyledi. PRP’de saç köklerine enjekte edilen plazma, hücreleri canlandırırken saç derisinde geçici bir hassasiyet oluşturabiliyormuş. Bu süreçte ciltteki dolaşım arttığı için kaşıntı hissi normalmiş. Yalnız, ellememem ve kaşımamam gerektiğini özellikle vurguladı.

Ayrıca saçımı ilk 24 saat yıkamamamı, sadece doktorun verdiği nemlendirici spreyi kullanmamı önerdi.

Yine de insan endişelenmeden duramıyor.

Gerçekten PRP sonrası kaşıntı normal bir süreç mi, yoksa bazen yanlış uygulamanın sonucu olabilir mi?

Benim de ikinci seans sonrası aynı his olmuştu. Uzman “bu, kan dolaşımının hızlandığını gösterir” dedi. Kaşımadan bekledim, ertesi gün tamamen geçti.

Oyla 0
Bende de ilk gün kaşıntı oldu, özellikle ense kısmında. Doktorum nemlendirici sprey önerdi, hemen rahatladı. Elini sürmemek gerçekten önemli.

Oyla 0
Kaşıntı genelde geçici bir durum. Ben üç seans yaptırdım, her seferinde hafif kaşıntı oldu ama bir gün bile sürmedi. Sonrasında cilt tamamen normale dönüyor.

Oyla 0
Benim saç derim kuru olduğu için kaşıntı daha belirgin olmuştu. Soğuk kompres yaptım, çok iyi geldi. Hiçbir şekilde kaşımamak gerekiyor, yoksa tahriş olabiliyor.

Oyla 0
Bu his bende de olmuştu, doktorum “yenilenme süreci” dedi. İki gün sonra tamamen geçti. Eğer uzun sürerse, kullanılan karışıma alerjik tepki olabilir.

Oyla 0
Geri
Üst Alt