Saç Boyası Sonrası Saç Bakımında Protein Desteği Gerekli Mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Medine
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Medine

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra bakım ürünlerine bakarken “proteinli” ibaresini çok sık görmeye başladım. Onarıcı, güçlendirici, keratinli ürünler derken kafam iyice karıştı. Saçlarım boyadan sonra daha hassas ve kırılgan hissettiriyor ama protein yüklemesi yaparsam daha da sertleşmesinden korkuyorum. Çünkü daha önce yanlış ürün kullandığımda saçlarım saman gibi olmuştu.

Bir yandan da “boya saçtan protein alır” deniyor, o yüzden desteklemek gerekiyormuş gibi hissediyorum. Ama ne kadar, ne sıklıkla ve herkes için mi gerekli, bunları bilmiyorum. Nem mi protein mi derken bakım işi iyice karmaşık hale geliyor.

Saçımı toparlamak isterken yanlış bir denge kurmak istemiyorum. Gerçekten ihtiyacı varsa protein eklemek isterim ama gereksizse uzak durmayı tercih ederim.

Saç boyasından sonra protein içerikli bakım ürünleri kullanmak gerçekten gerekli mi, nasıl dengelenmeli?

Protein gerçekten gerekli ama doz çok önemli. Ben her yıkamada proteinli ürün kullandığımda saçım sertleşti. Haftada bir ya da iki haftada bir kullandığımda ise saçım daha güçlü hissettirdi.

Oyla 0
Eğer saç lastik gibi uzuyorsa protein ihtiyacı olabilir. Ben bu belirtiden yola çıktım ve doğru ürünü ekleyince saçım toparladı. Ama nemi ihmal edersen protein tek başına işe yaramıyor.

Oyla 0
Protein her saç için şart değil. Saç çok kuruysa önce nem dengesini kurmak gerekiyor. Ben önce nem verdim, sonra protein ekleyince daha iyi sonuç aldım.

Oyla 0
Yanlış protein saçta kalınlık ve sertlik hissini artırıyor. Ben bunu yaşadım. O yüzden hafif formülleri tercih etmek çok daha güvenli oluyor.

Oyla 0
Kuaförüm “protein ilaç gibidir” demişti. Gerekirse kullanılır, fazlası zarar. Bu bakış açısıyla hareket edince saçım daha dengeli toparladı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt