Saç Boyası Sonrası Saç Kırıkları Artar Mı?

Nilay Hacıoğlu

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra fark ettiğim en can sıkıcı şeylerden biri saç kırıklarının belirgin şekilde artması oldu. Boya öncesinde de kırıklarım vardı ama bu kadar hızlı çoğalmıyordu. Şimdi ise saçlarımı tararken uçlarda takılma oluyor, tarak takıldığı yerde minik kopmalar yaşanıyor. Bu da saçlarımın olduğundan daha kısa ve seyrek görünmesine neden oluyor.

Kırıkların tamamen boyadan mı kaynaklandığını yoksa boyayla birlikte saçlarımın daha hassas hale gelmesinin mi etkili olduğunu anlayamıyorum. Çünkü aynı rutini uygulamama rağmen sonuçlar farklı. Maske yapıyorum, serum kullanıyorum ama kırıklar yine de oluşuyor gibi hissediyorum.

İnsan ister istemez “saçım bundan sonra hep böyle mi olacak” diye düşünüyor. Boyadan sonra kırık artışı normal mi, yoksa yanlış bir şeyler mi yapıyorum, bunu netleştirmek istiyorum.

Saç boyasından sonra saç kırıklarının artması normal mi, yoksa önlenebilir bir durum mu?

Boya sonrası kırık artışı çok yaygın. Boya saç telini zayıflatıyor ve en savunmasız yer olan uçlar hemen tepki veriyor. Ben düzenli uç bakımı yapmaya başlayınca kırıkların yavaşladığını fark ettim.

Oyla 0
Isı kullanımı kırıkları ciddi şekilde artırıyor. Boya + ısı birleşince saç çok çabuk kopuyor. Ben maşa ve düzleştiriciyi azalttıktan sonra kırıklarda belirgin azalma gördüm.

Oyla 0
Kırıkların artması her zaman saçın “yanması” demek değil. Çoğu zaman nem eksikliği yüzünden oluyor. Nem dengesini kurunca saç daha esnek hale geliyor.

Oyla 0
Yanlış tarak ve yanlış tarama şekli de kırıkları artırıyor. Boyadan sonra saçı daha nazik taramak gerekiyor. Ben bunu geç fark ettim.

Oyla 0
Kuaförüm boya sonrası kırıkların normal olduğunu ama doğru bakımla kontrol altına alınabileceğini söylemişti. Bu bakış açısı beni rahatlattı ve süreci daha bilinçli yönetmemi sağladı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt