Saç Derisi Kaşıntısı ve Dökülme Birlikte Olursa Sebebi Ne Olabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hazal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hazal

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar... Son birkaç haftadır saç derimde hem kaşıntı hem de dökülme artışı yaşamaya başladım. Normalde bu iki sorun aynı anda olmazdı, o yüzden biraz tedirgin oldum. Kaşıntı özellikle akşamları belirginleşiyor ve saçlarımı taradığımda dökülen miktarın arttığını çok net görüyorum. Mevsimsel mi, ürün değişiminden mi, yoksa başka bir problem mi anlamakta zorlanıyorum.

Yeni bir şampuan denemiştim ama ondan mı kaynaklanıyor emin olamadım. Stresli bir dönemden geçiyorum, belki onun etkisi de vardır. Kaşıntı ve dökülme aynı anda olunca sebepler daha da karışık geliyor. Bu durumu yaşayanların neler yaşadığını ve nasıl çözdüğünü duymak gerçekten iyi olur.

Saç derisi kaşıntısı ve dökülme birlikte olunca sebebi ne olabilir, sizde neden çıktı?

Bende aynı durum olduğunda sebebi saç derisinin aşırı kuruması çıkmıştı. Şampuanım fazla güçlüymüş. Nemlendirici bir saç derisi serumu kullanınca hem kaşıntı hem dökülme azaldı. Ürün içerikleri bazen gerçekten çok etkiliyor.

Benim problemim mantar kaynaklıymış, kaşıntı ve dökülme aynı anda başlamıştı. Dermatoloğun verdiği medikal şampuan birkaç hafta içinde sorunu çözdü. Eğer kaşıntı sürekli devam ediyorsa bir uzmana göstermek çok işe yarıyor, ihmal etmemek lazım.

Bende stres dönemlerinde saç derisi hassaslaşıyordu. Kaşıntı artınca saçları daha çok karıştırıyordum, bu da dökülmeyi hızlandırıyordu. Masaj yapıp sakinleştirici bitkisel tonikler kullanınca kontrol altına alabildim. Stres kesinlikle tetikliyor.

Yeni denediğim bir şampuan bana aynı etkiyi yapmıştı. İçeriğindeki bazı maddeler saç derisini tahriş edince hem kaşıntı hem dökülme başladı. Ürünü bırakınca birkaç gün içinde rahatlama hissettim. Belki sende de benzer bir durum vardır.

Mevsim geçişlerinde saç derim inanılmaz hassas oluyor. Kaşıntı ve hafif dökülme birlikte geliyor. Yoğun bakım yapınca birkaç hafta içinde normale dönüyor. Her zaman ciddi bir sebep olmuyor ama takip etmek iyi oluyor.

Geri
Üst Alt