Saç Derisi Peelingi Hangi Durumlarda Faydalı Olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Elif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Elif

Kayıtlı Üye
Saç bakımında şampuan, maske ve serumlara odaklanıyoruz ama aslında saçın beslendiği en önemli yer olan saç derisini çoğu zaman unutuyoruz. Son zamanlarda araştırırken sık sık karşıma çıkan bir yöntem oldu: saç derisi peelingi. Peki bu uygulama gerçekten hangi durumlarda işe yarıyor?

Saç derisinde zamanla yağ, ölü hücreler ve kullandığımız ürünlerin kalıntıları birikebiliyor. Bu da gözenekleri tıkayarak saç köklerinin nefes almasını zorlaştırıyor. Böyle durumlarda saç matlaşıyor, daha çabuk yağlanıyor ve hatta kepeklenme artabiliyor. Saç derisi peelingi, bu birikintileri arındırarak saçın daha sağlıklı uzamasına destek oluyor.

Özellikle kepek problemi yaşayanlar, çabuk yağlanan saçlara sahip olanlar ve saç derisinde sivilce ya da kaşıntı hissedenler için faydalı olabileceği söyleniyor. Ayrıca saç ekimi yaptıranların iyileşme sürecinde doktorlar tarafından da önerildiğini okudum. Tabii peelingi fazla yapmak da tahrişe neden olabilir, bu yüzden haftada bir veya iki haftada bir uygulanması ideal gibi görünüyor.

Merak ettiğim şey şu: Saç derisi peelingini deneyenler gerçekten fark gördü mü? Yoksa sadece anlık bir temizlik hissi mi veriyor?

Benim saçım çok çabuk yağlanıyordu. Haftada bir saç derisi peelingi yapmaya başladım, artık saçlarım daha uzun süre temiz kalıyor. Kepek sorunum da neredeyse tamamen geçti. Düzenli yapıldığında etkisini net görüyorsun.

Ben saç ekimi sonrası doktorumun önerisiyle denedim. Kabuklanmayı daha hızlı geçirdi ve saç derim rahatladı. Şimdi ara sıra yapıyorum, özellikle yazın ferahlatıcı etkisi çok hoşuma gidiyor.

Kepek şampuanları bende işe yaramıyordu. Sonra peeling denedim, inanılmaz fark etti. Hem kaşıntı azaldı hem de saçım daha hacimli görünmeye başladı. Sadece dikkat etmek lazım, fazla yapınca kurutabiliyor.

Ben ilk başta sadece trend diye denemiştim ama devam ettikçe saçlarımda ciddi fark gördüm. Eskiden kullandığım bakım ürünleri etkili olmuyordu, şimdi çok daha iyi emiliyor. Bence düzenli yapıldığında saç bakımının en önemli adımlarından biri oluyor.

Geri
Üst Alt