Saç Derisi Yanması Ve Batma Hissi Neden Olur?

Elay Ertem

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saç derimde garip bir yanma ve batma hissi oluşmaya başladı. İlk başta çok kısa sürüyordu ama şimdi gün içinde birkaç kez tekrar ediyor. Özellikle saçımı topladıktan sonra ya da uzun süre aynı şekilde bıraktığımda daha fazla hissediyorum. Sanki saç diplerim hassaslaşmış gibi, dokununca bile hafif acı oluyor bazen.

Şampuanımı yakın zamanda değiştirdim, acaba ondan mı diye düşündüm ama emin olamadım. Bir yandan da stresli bir dönemden geçiyorum, onun etkisi olabilir mi diye kafam karışıyor. İnternette araştırdıkça daha da işin içinden çıkamaz hale geldim çünkü kimisi sinirsel diyor, kimisi cilt hassasiyeti diyor.

Açıkçası sürekli böyle bir his olması rahatsız edici. Günlük hayatımı direkt etkilemese de aklım hep oraya gidiyor. Normal bir şey mi yoksa altında başka bir problem mi var anlayamadım.

Saç derisindeki yanma ve batma hissinin sebebi ne olabilir ve bu durum nasıl geçer?

Benim de başıma geldi ve şampuan yüzündenmiş. Özellikle sülfatlı ürünler saç derisini tahriş edebiliyor. Daha hassas içerikli bir şampuana geçince birkaç hafta içinde tamamen geçti. Önce kullandığın ürünleri gözden geçir derim.

Bence stresle çok alakalı olabilir. Ben yoğun bir dönemdeyken saç derimde aynı yanma hissini yaşıyordum. Doktora gittim, fiziksel bir sorun bulamadı. Biraz rahatlayınca kendiliğinden geçti.

Saçını çok sıkı topluyorsan bu da yapabilir. Saç köklerine sürekli baskı olunca hassasiyet oluşuyor. Ben daha gevşek toplamaya başladım ve fark edilir şekilde azaldı.

Bazen alerjik reaksiyon da olabiliyor. Yeni bir ürün kullanmaya başladıysan kesinlikle ondan şüphelen. Ben saç maskesi yüzünden aynı şeyi yaşadım.

Eğer uzun sürüyorsa dermatoloğa görünmekte fayda var. Sinirsel hassasiyet ya da cilt problemi olabilir. Ben erken gidip çözdüm, o yüzden çok ilerlemeden kontrol ettir derim.

Geri
Üst Alt