Saç Derisinde Kaşıntı Neden Bitmiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Selda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selda

Kayıtlı Üye
Bir süredir saç derimde geçmeyen bir kaşıntı var ve artık gerçekten rahatsız edici bir hal aldı. İlk başta mevsimsel bir şeydir diye düşündüm ama haftalar geçmesine rağmen azalmadı, hatta bazı günler daha da artıyor gibi hissediyorum. Özellikle gece yatarken daha çok kaşınmaya başlıyor ve bu da uykumu bile bölüyor.

Şampuanımı değiştirdim, daha hassas içerikli ürünler denedim ama çok fark etmedi. Kepek gibi bir görüntü de yok aslında, o yüzden tam olarak neye bağlı olduğunu anlayamadım. Bazen saçımı yıkadıktan sonra kısa süreli rahatlama oluyor ama sonra tekrar başlıyor.

Açıkçası sürekli kaşımak da saç derime zarar veriyor olabilir diye endişeleniyorum. İnternette alerji diyen var, stres diyen var, hatta parazit bile yazan olmuş. Hangisine inanacağımı şaşırdım.

Saç derisindeki geçmeyen kaşıntının nedeni ne olabilir ve nasıl tamamen rahatlatılır?

Benim de aynı sorunum vardı ve alerjik reaksiyon çıktı. Kullandığım şampuanın içeriği bana dokunuyormuş. Daha temiz içerikli bir ürüne geçince kaşıntı büyük ölçüde azaldı. Önce ürünlerini gözden geçir derim.

Stres faktörünü hafife alma. Benim kaşıntım tamamen stres kaynaklıydı. Doktora gittim, fiziksel bir sorun çıkmadı. Biraz rahatlayınca kendiliğinden geçti. Bazen vücut bu şekilde tepki verebiliyor.

Saçını çok sıcak suyla yıkıyorsan bu da sebep olabilir. Ben ılık suya geçince fark ettim. Sıcak su saç derisini kurutup kaşıntıyı artırıyor.

Eğer uzun süredir geçmiyorsa dermatoloğa görünmekte fayda var. Benimki mantar kaynaklı çıktı ve özel şampuanla düzeldi.

Doğal olarak aloe vera jel kullanabilirsin. Kaşıntıyı anında yatıştırıyor. Ama altta yatan sebebi de bulmak önemli.

Geri
Üst Alt