Saç Derisini Rahatlatan Doğal Yöntemler Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Derya Güner

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saç derimde hassasiyet, kaşıntı ve ara ara kuruluk yaşamaya başladım. Çok ciddi bir problem değil belki ama sürekli hissedince insanı rahatsız ediyor. Şampuanımı değiştirdim, daha doğal içerikli ürünlere geçtim ama tam anlamıyla rahatladığımı söyleyemem.

İnternette sürekli doğal yöntemler karşıma çıkıyor. Aloe vera, hindistancevizi yağı, çay ağacı yağı gibi şeylerin saç derisini rahatlattığı söyleniyor. Denemek istiyorum ama açıkçası hangisi gerçekten işe yarar, hangisi sadece trend bilmiyorum. Bir de yanlış bir şey yapıp daha kötü hale getirmekten çekiniyorum.

Daha önce birkaç kez yağ denedim ama düzenli yapmadığım için mi bilmiyorum, çok net bir fark göremedim. Belki de sabırlı olmak gerekiyor ama insan hemen sonuç görmek istiyor. O yüzden biraz kararsız kaldım.

Kimyasal ürünlere sürekli bağlı kalmak da istemiyorum ama doğal yöntemler gerçekten yeterli olur mu emin değilim.

Saç derisini yatıştırmak için doğal bakım yöntemleri gerçekten etkili mi yoksa sadece geçici bir çözüm mü sunar?

Ben aloe vera jel kullanıyorum ve gerçekten rahatlatıyor. Özellikle kaşıntı varsa anında ferahlık veriyor. Ama düzenli kullanmak şart, tek seferde mucize beklememek lazım. Doğal yöntemler biraz sabır işi.

Hindistancevizi yağı benim saç derimi inanılmaz rahatlattı. Haftada 2 kez uyguladım ve birkaç hafta sonra farkı net gördüm. Ama önemli olan düzenli yapmak. Bir de fazla kaçırırsan saçın ağırlaşabiliyor, ona dikkat etmek lazım.

Çay ağacı yağı iyi ama direkt kullanmamak gerekiyor. Ben taşıyıcı yağla karıştırıp uyguluyorum. Antiseptik etkisi var, özellikle kaşıntıyı azaltıyor. Ama hassas ciltte dikkatli olmak lazım.

Doğal yöntemler tek başına her zaman yeterli olmayabiliyor. Eğer altta bir cilt problemi varsa (egzama gibi) mutlaka medikal destek gerekiyor. Ben o hatayı yaptım, geç kaldım biraz.

Bence doğal yöntemler destekleyici olarak çok iyi ama tamamen çözüm beklememek lazım. Ben şampuanımı da doğru seçip yanında doğal bakım yapınca en iyi sonucu aldım. Yani kombin yapmak daha mantıklı.

Geri
Üst Alt