Saç Dökülmesi Başlayınca Rutinimi Değiştirmeli Miyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gül

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi fark edilir hale geldiğinde ilk refleksim hemen ürün değiştirmek oldu. Daha önce kullandığım şampuanları bir kenara bırakıp “dökülme karşıtı” olanlara yöneldim, maskeleri azalttım, yağları kestim. Ama bu kadar ani değişiklik yapmak doğru mu, yoksa saçı daha mı strese sokuyor, emin değilim.

Bir yandan dökülme varken eski rutine devam etmek mantıksız gibi geliyor. Diğer yandan her şeyi değiştirmek de saçın dengesini bozuyor olabilir. Çünkü saç dökülmesi tek başına bir sorun değil, çoğu zaman stres, mevsim geçişi ya da hormonal durumlarla birlikte geliyor. Bu yüzden rutini tamamen dökülmeye odaklamak mı gerekir, yoksa daha dengeli gitmek mi daha doğru, kafam karışık.

Maske yapmayı azalttığımda saçım daha kuru hissediyor, artırdığımda ise dökülme artıyormuş gibi geliyor. Hangisi gerçekten sebep, hangisi tesadüf ayırt etmek zor. O yüzden bu süreci yaşayanların nasıl bir yol izlediğini merak ediyorum.

Saç dökülmesi başladığında bakım rutininizi tamamen mi değiştirdiniz, yoksa küçük ayarlamalarla mı ilerlediniz?

Saç dökülmesi başladığında her şeyi değiştirmek bende ters etki yaptı. Saçım daha da tepkili oldu. Sonradan fark ettim ki ani değişiklikler saç derisini de strese sokuyor.

Oyla 0
Dökülme dönemlerinde rutini sadeleştirmek daha mantıklı geldi. Maske ve yağları azaltıp saç derisine odaklanınca dökülme daha kontrollü oldu.

Oyla 0
Ben rutini tamamen bozmadım, sadece küçük ayarlamalar yaptım. Şampuanı Ducray'in dökülme karşıtı ile değiştirdim, maske sıklığını düşürdüm. Bu şekilde saçım daha az döküldü ve daha az kurudu.

Oyla 0
Dökülme varken saçla fazla oynamamak önemli. Sürekli kontrol etmek, taramak, kopan saçlara bakmak psikolojik olarak da yoruyor. Biraz akışına bırakınca dökülme daha az fark edilir hale geliyor.

Oyla 0
Bence dökülme dönemlerinde rutinden çok beklentiyi değiştirmek gerekiyor. Her dökülme kalıcı değil. Saçı panikle değil, daha sakin şekilde desteklemek daha işe yarıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt