Saç Dökülmesi Losyonu Ne Kadar Süre Kullanılmalı?

Dilek Şahinoğlu

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi yaşayanların en çok sorduğu sorulardan biri bu: “Losyonu ne kadar süre kullanmak gerekiyor?” Ben de bu konuda çok kararsızım çünkü piyasadaki markaların çoğu en az 2–3 ay düzenli kullanım öneriyor. Ama internette “ilk ayda fark ettim” diyen de var, “ancak 6 ayda işe yarıyor” diyen de. Açıkçası kısa sürede sonuç beklemek hayal kırıklığı yaratabiliyor.

Benim bildiğim kadarıyla saç dökülmesi losyonları anında sonuç veren ürünler değil. Çünkü saç döngüsü zaten birkaç ay sürüyor. Yani saç köklerinin beslenmesi, güçlenmesi ve yeni saçların çıkması zaman alıyor. O yüzden 1–2 hafta içinde mucize beklemek yanlış olur. Bazı kullanıcılar bu noktada pes ediyor ama aslında sabırlı olmak şart.

Bir de bu ürünleri düzenli kullanmak çok önemli. Mesela Vichy Dercos Aminexil, Bioxcin Forte, Ducray Creastim, Kerastase Genesis Serum, Phyto Phytolium gibi ürünlerin açıklamalarında günde ya da haftada belli aralıklarla saç derisine masaj yaparak uygulanması gerektiği yazıyor. Atladığınızda ya da yarıda bıraktığınızda etkisi azalıyor.

Bazı dermatologların söylediğine göre minimum 3 ay kullanım öneriliyor, tam sonuç için ise 6 aya kadar devam edilebiliyor. Hatta saç dökülmesi devam eden kişiler bakım amaçlı yılda birkaç kez bu kürleri tekrar ediyormuş. Tabii bu süreçte beslenme, stres yönetimi ve vitamin desteği de en az losyon kadar önemli.

Benim kafamı en çok karıştıran şey, bırakınca dökülmenin geri gelip gelmediği. Bazıları “bırakınca saçım tekrar dökülmeye başladı” diyor, bazıları ise “saçlarım daha güçlü kaldı” diyor. Demek ki bu durum kişiden kişiye değişiyor.

👉 Siz saç dökülmesi losyonunu ne kadar süre kullandınız ve gerçekten sonuç aldınız mı? Düzenli bırakınca dökülme geri geldi mi?

Ben Vichy Dercos Aminexil kullandım. İlk başta sabırsızlandım çünkü 1 ay boyunca hiç fark görmedim. Ama ikinci ayın sonunda saç dökülmem bariz şekilde azaldı. Üçüncü ayda yeni saçlar çıkmaya başladı. Bence en az 3 ay düzenli kullanmak şart. Birkaç hafta deneyip bırakınca “işe yaramıyor” demek yanlış olur. Bıraktıktan sonra dökülme biraz geri döndü ama eskisi kadar yoğun değil.

Oyla 0
Benim tercihim Bioxcin Forte Losyon oldu. Bitkisel içerikli olduğu için daha güvenli hissettirdi. Düzenli sabah-akşam kullandım. İlk 1 ayda sadece saçım daha canlı göründü, dökülme devam etti. Ama 2. ayda dökülmem azaldı. 4. ayda ise bebek saçlarım çıkmaya başladı. Benim tecrübeme göre bu ürünler kesinlikle sabır istiyor. En az 3 ay denenmeli.

Oyla 0
Ben Kerastase Genesis Serum kullandım. Çok kaliteli bir ürün ama etkisini görmek için gerçekten uzun süreli kullanım gerekiyor. 2 ayda fark ettim ama tam sonuç 5. ayda oldu. Saç tellerim kalınlaştı, dökülme ciddi şekilde azaldı. Bence profesyonel ürünler uzun vadeli bir yatırım gibi düşünülmeli. 1-2 ay kullanıp mucize beklememek lazım.

Oyla 0
Dermatoloğumun önerisiyle Ducray Creastim kullandım. Sprey formunda olduğu için kullanımı kolay. İlk 6 hafta dökülmem çok azaldı. 3. aydan sonra yeni saç çıkışları başladı. Benim deneyimim gösterdi ki minimum 3 ay çok kritik. Ayrıca tedavi bittikten sonra yılda 1-2 kez tekrar edilmesi gerektiğini söyledi doktorum. Yani süreklilik önemli.

Oyla 0
Benim saçım çok hassas olduğu için doğal içerikli Phyto Phytolium 4 losyonunu kullandım. 2. aydan sonra etkisini görmeye başladım. Saç köklerim daha güçlü hissettirdi, saç tellerim kalınlaştı. Kullandığım süre boyunca dökülmem ciddi şekilde azaldı. Bırakınca biraz geri geldi ama eskisi kadar yoğun değildi. Bence en az 3–4 ay devam etmek şart.

Oyla 0
Benim deneyimime göre saç dökülmesine karşı losyonlar kısa vadeli çözümler değil. Ben Bioxcin + Vichy ikisini farklı dönemlerde denedim. İkisinde de ilk 2 ay sabrettim, 3. aydan sonra sonuç aldım. Bırakınca dökülme kısmen geri geliyor ama yine de saç daha güçlü kalıyor. Kısacası bu ürünler düzenli ve uzun vadeli kullanım istiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt